Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kocić prvi put javno reagovao na "medijsku hajku" protiv njega

rssBookmark and Share

Niš 05.02.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Predsednik najveće niške opštine Nebojša Kocić, danas je na konferenciji za novinare u sedištu GrO Srpske napredne stranke u Nišu, prvi put javno reagovao i izneo detalje, kako kaže, skoro jednogodišnje hajke protv njega, na društvenim mrežama i u pojedinim medijima.

Kocić prvi put javno reagovao na "medijsku hajku" protiv njega

Kocić, je jedan od malobrojnih funkcionera i političara, koji nema profil na društvenim mrežama, kako sam kaže, ni na fejsbuku, ni Tviteru, ni Instagramu, obratio se novinarima i osvrnuo na napade političkih neistomišljenika na njega, njegove saradnike i samu opštinu.

"Najsvežiji primer, je pokušaj, podmetanja brutalne neistine da je Aleksandar Stojičić na protestima u Beogradu, nosio vešala. Stojčić je mladi sportista iz Niša i član Kancelarije za mlade u našoj Gradskoj opštini, a koji se u to vreme već nalaziio na pripremama u Nemačkoj", objašnjava Kocić i pita. ima li kraja političkim igrama i lažima? 

"Apsolutno poštujem različitost mišljenja i mogu da razgovaram o svemu, ali samo na civilizovan način", ističe predsednik najveće niške opštine.

Kocić se osvrnuo i na, kako kaže, "konstantnu medijsku hajku" protiv njega, GO Medijana, kao i na njegove saradnike, koja po njemu traje već godinu dana, aludirajući na pisanje jednog lokalnog medija o navodnim malverzacijama u toj gradskoj opštini, koji se odnose na "nepravilnosti" pri zapošljavanju Dušanke Kitanović, šefice Odseka za poslove razvoja i odnosa sa javnošću i trošenje budžetskih sredstava, na "finansiranje" puta u Beleorusiju opštinske odbornice Mirjane Todorović, inače članice SPS-a.

Kocić objašanjava, "da je Kitanović, zamena koleginice koja je na porodiljskom odsustvu, i da za njeno privremeno zaposlenje, nije bilo potrebno raspisivati konkurs, već samo doneti Rešenje, što je i urađeno u skladu sa propisima".

"Što se tiče odbornice Todorović, ona je na lični zahtev, a na osnovu odluke Oštinskog veća, dobila pomoć od 20 hiljada dinara, za pokloničko putavanje u Belorusiju, i apsolutno nema govora da je opština učestvovala u organizaciji, zajedno sa Niškom eparhijom i plaćala nekakav put "neženja" u tu zemlju", demantuje Kocić uz iznošenje dokaza. 

Početak konferncije za novinare u sedištu niških naprednjaka, obeležen je osudom aktulenih dešavanja na političkoj sceni i protestima, kako kažu u GrO SNS Niš, u organizaciji opozicije.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović i šef odborničke grupe Zoran Perišić, saglasni su, "da politika nasilja i uvreda ne može da prođe i da oni žele politiku koja će Srbiju voditi ka nečemu boljem, a da put kojim ide opozicija, mora svakoga da zabrine".

 

 


#   Niš   SNS   pretnje   Medijana gradska opština   protest   Zoran Perišić   Darko Bulatović   Nebojša Kocić   Savez za Srbiju   Dušanka Kitanović   Aleksandar Stojičić
@sns_srbija @ProfdrPerisic @DarkoBulatovic_ @SavezZaSRB @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima