Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Istinitost je osnov za sticanje poverenja: Saopštenje Igora Novakovića povodom aktuelnih dešavanja u SPS-u

rssBookmark and Share

Niš 04.10.2016. Južna Srbija Info

Povodom aktuelnih dešavanja u Socijalističkoj partiji Srbije i odluke Statutarne komisije da kazni neke od člnova te političke organizacije, saopštenjem za medije oglasio se Igor Novaković član Glavno odbora..

Ponosan sam i na Statut, kako ne bih bio, glasao sam za njega na Kongresu!
Ponosan sam i na Statut, kako ne bih bio, glasao sam za njega na Kongresu!

Saopštenje prenosimo u celosti,...

 - Statutarna komisija SPS me kaznila merom "ukora". Preko dvadeset godina sam član Socijalističke partije Srbije. Moj otac je jedan od osnivača. Ponosan sam na to. Ponosan sam i na programska opredeljenja, principe, članstvo, politiku koju smo vodili i koju vodi Ivica Dačić. Ponosan sam i na Statut, kako ne bih bio, glasao sam za njega na Kongresu.

Kako da kažem da nisam kriv, ako sam prekršio Statut i ušao u javnu polemiku sa jednom tadašnjom članicom SPS. Današnja nije. Otišla je i odnela mandat, neetički, ne u skladu sa kućnim vaspitanjem, ne u skladu sa svim principima kojima su nas učili stariji i iskusniji drugovi.

Ali to ne opravdava činjenicu da sam prekršio Statut, neću se žaliti, znam da sam kriv.

Neću, bez obzira na činjenicu, da sam apsolutno bio povredjen i isprovociran i apsolutno u pravu, da "skačem sebi u stomak". Jesam prekršio Statut, kao što ga prekršila i ona i Ivana i Novica i Nenad. I ne treba biti sujetan u ovim trenucima. Treba biti mudar. Mudar, da se i dalje ne potencira koliko smo bili u pravu. Razumem Borovčanina i Novicu. To su divni prijatelji, dobri drugari. Ali sa ovim partijskim iskustvom i rezultatima (da ne zameri Novica, moji su bili najbolji u Nišu ikada, nakon 2000. godine), želim da ih pozovem na lojalnost.

Lojalnost je iskrenost. Iskrenost je istinitost. Istinitost je osnov za sticanje poverenja i poštovanja. Bez poverenja i poštovanja nema dobrih međuljudskih odnosa koji su osnov partijskog rada.

Svaka organizacija se, svakako, održava slogom. Organizacija je smišljena sloga. Snaga organizacije nadilazi snagu pojedinaca koji rade u organizaciji. 

Sloga znači saglasnost o uzajamnoj odgovornosti između članova organizacije. Svest o uzajamnoj odgovornosti je “lepak” koji drži organizaciju.

Ne treba biti mnogo pametan, i izvući pouke iz ovog što se desilo.

Moja ljubav prema partiji, obavezuje me da pozovem sve nas ukorene da priznamo formalne Statutarne prekršaje. Obraćam se i Nenadu i Novici. Obraćam se sebi. Ne dozvolimo da drugi seire nad sitnim sukobima u Partiji. Niko ništa nije lepo napisao o našem drugarstvu, ali kada tudje sujete hranimo, pišu i prenose svi. Da podržimo Ivicu i rukovodstvo sada, kad je najpotrebnije i da jednog dana ostavimo partiju našim omladincima da je vode. Jer ne može niko da ugasi svetlo u SPS-u. Naše ideje su večita ljudska potreba. Zato će i živeti i posle nas.

Ako postavimo ideje pre naših titula, potreba i rezultata i sujeta, ljudi će verovati u njih. Ovako ćemo samo gubiti poverenje kod naših birača. Ne dajte se drugari, imali smo mnogo veće probleme.

Drugarski pozdrav iz Niša, Igor Novaković

Komentara: 0


#   Niš   SPS   Ivica Dačić   Igor Novaković   Nenad Borovčanin   kazne   Dijana Vukomanović   Statutarna komisija
@socijalisti @DacicIvica @redinmind @vukomand @


 


[ Dodaj komentar ]