Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izglasana nova Vlada Srbije -152 glasa "za", protiv 61, odsutnih 37 poslanika

Bookmark and Share

02.05.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Nova Vlada Srbije počinje svoj četvorogodišnji mandat sa premijerom Milošem Vučevićem na čelu i sajamo 31 članom, uključujući pet ministara bez portfelja. Polaganje zakletve u Skupštini Srbije označava početak njihovog mandata, a prisustvo predsednika Aleksandra Vučića u tom trenutku naglašava značaj ovog događaja.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Podrška od 152 glasa "za" iz novog saziva Skupštine Srbije za izbor nove Vlade Srbije odražava većinu i odobrenje za program i predlog predsednika i članova Vlade. 

Što se tiče broja poslanika koji su bili "protiv" (61) i odsutnih poslanika (37), to ukaže na postojanje opozicije ili različitih stavova u Skupštini. Ipak, s obzirom na značajnu većinu "za", nova Vlada ima mandat i legitimitet da se upusti u svoj program i aktivnosti.

Prva sednica nove Vlade, koja je zakažena za večeras, obeležiće početak rada na rešavanju važnih pitanja i predizazova pred kojima stoji zemlja. Ovaj četvorogodišnji mandat predstavlja značajan period u kojem se očekuje da nova Vlada ispuni obećanja i adresira ključne probleme.

S nadom i očekivanjem, građani Srbije prate ove promene i nastoje da vide kako će nova Vlada odgovarati na izazove i obezbediti napredak za zemlju i njene građane.

 

Komentara: 0


#   Vlada Republike Srbije   Ana Brnabić   Skupština Srbije   Miloš Vučević
@Vlada_SR @anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima