Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Paralamentarna opozicija traži ugradnju lifta u zgradu Skupštine Niša i odražavanje sednica u Oficirskom domu

rssBookmark and Share

Niš 06.10.2020. Južna Srbija Info

„U zgradi Gradske uprave onemogućen pristup osobama sa invaliditetom. U toj zgradi nalazi se najveći broj uprava i službi i to je najfrekventnija zgrada u odnosu na sve ostale u Nišu. Zato je neophdna ugradnja lifta", izjavio je pored ostalog Miodrag Stanković odbornik i član koalicija "Niš moj grad".

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Izjavu prenosimo u celosti....

„Svedoci smo da je u zgradi Gradske uprave onemogućen pristup osobama sa invaliditetom. U toj zgradi nalazi se najveći broj uprava i službi i to je najfrekventnija zgrada u odnosu na sve ostale u Nišu gde se obavljaju poslovi iz delokruga lokalne samouprave. Kako u zgradi ima četiri sprata, a potrebu za obavljanjem poslova ima veliki broj ljudi, među kojima su osobe sa invaliditetom, starije osobe, trudnice, roditelji sa malom decom, od velikog značaja je da se obezbede uslovi kako bi svi oni mogli brže i lakše da pristupe službama i organima Gradske uprave. Ugradnjom lifta rešio bi se problem nepristupačnosti pojedinim službama i olakšalo kretanje kroz gradsku upravu.

Kao odbornik podnosio sam amandmane kojim bi se opredelila sredstva za ugradnju lifta. S obzirom da amandmani nisu usvojeni, ovom odborničkom inicijativom podsećam nadležne da je to problem koji nije trenutno prisutan, već se radi o strateškom problemu koji treba rešiti odmah. Predlažem da se sredstva obezbede rebalansom budžeta kako bi se do kraja godine počelo sa ugradnjom lifta ili da se predvide sredstva za ovu namenu prilikom usvajanja budžeta za 2021. godinu, kako bi ugradnja počela početkom sledeće godine. Kako je u ranijem periodu, kada je zgrada u celosti bila renovirana, postojala ideja da se liftovi ugrade, a izostala njena realizacija, zahtevam od nadležnih da ugradnju lifta stave na listu prioriteta kako bi se što pre rešio problem sa kojim se suočavaju naši sugrađani“ - izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

„Već skoro osam meseci traje pandemija virusa Covid 19. Krizni štab propisao je mere koje nalažu obavezno nošenje maski i držanje distance od 1-2 metra, u zatvorenom prostoru. S obzirom da se sednice Skupštine Grada održavaju u sali koja je neuslovna da bi se ispoštovale mere za zaštitu od virusa Covid 19, predložio sam da se sednice održavaju u zgradi Oficirskog doma.

Pored toga, nedovoljno velika sala onemogućava da se obezbedi potrebna distanca između odbornika, a hol ispred sale je izuzetno mali, pa postoji veliki rizik od zaražavanja odbornika, kao i drugih učesnika u radu Skupštine. Zgrada Oficirskog doma je takvog kapaciteta, da je moguće da se stvore uslovi da svi učesnici sednice rade bezbedno, uz sve propisane mere predostrožnosti. Stoga, smatram da je bezbednije održavati sednice Skupštine Grada u zgradi Oficirskog doma, što sam inicijativom i predložio“ - zaključio je Stanković.

 

 


#   Niš   Osobe sa invaliditetom   Miodrag Stanković   Skupština grada Niša   Koalicija Niš moj grad   lift   Pašićeva ulica
@Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima