Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Napokon progovorio - Poslanik PUPS-a za 2 godine u Skupštini rekao samo: Ovde je promaja!

rssBookmark and Share

01.11.2015. Kurir

Miroljub Stanković neprimetan je na zasedanjima, a kamere su ga zabeležile jedino kad je ustao da se pobuni zbog ventilacije.

Napokon progovorio - Poslanik PUPS-a za 2 godine u Skupštini rekao samo: Ovde je promaja!

Miroljub Stanković, poslanik PUPS iz Niša, za skoro dve godine u Skupštini Srbije javio se za reč samo jednom i to da bi se požalio da u skupštinskoj sali „nešto hladno duva“.

Čovek se požalio na uslove rada i promaju tokom rasprave o republičkom budžetu. Stanković je pre godinu dana tvrdio da u parlamentu nikad nije govorio jer mu je „teško da dođe do reči“. Sada za Kurir kaže da ne želi tek reda radi da se javlja.

"Ako je već sve rečeno, onda nema razloga ni da se javljam. Što bih se ja javljao i sve ponavljao i motao isto", veli Stanković.

Zaslužujem platu

Na pitanje šta duva u skupštinskoj sali, pupsovac kaže da je u pitanju loš ventilacioni sistem.

"Stvarno je tu hladno. Neka promaja, šta li duva. Mi smo se žalili i poslali smo zahtev, a odgovor stručnih lica je da trpimo, ili da promenimo mesta", objašnjava Stanković.

On je dodao da će se najverovatnije dogovoriti da promene mesta da ne bi bilo da se samo PUPS buni.

"Ispada da nikome drugom ne smeta. I ovi mlađi to osećaju nego zbog partijske discipline ćute."

Podsećamo, on je gostujući u emisiji „15 minuta“ izjavio „da u potpunosti zaslužuje veliku platu narodnog poslanika i to obrazlaže svojim aktivnostima u skupštinskim odborima“.

Ne moraju svi da pričaju

Međutim, na konstataciju novinara da je odbor čiji je član poslednjih godinu dana imao samo sedam sednica, on je kazao da se poslanička plata zarađuje i na drugi način.

"Smatram da zaradim platu jer sam prisutan i bar dajem kvorum, glasam za zakone i ne mora svih 250 poslanika da govori u Skupštini", rekao je on, a na pitanje da li to što prima više novca od premijera i predsednika države znači da on više radi od njih, Stanković je kratko odgovorio: „Više.“

Ipak, kasnije je kazao da se našalio tim odgovorom.

Mesečno 140.000 dinara
PRIMA VIŠE OD VUČIĆA

Prema podacima koje je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, Stanković poseduje dvosoban stan, sagradio je kuću s okućnicom, a ima i šumu, kao i njivu od 110 ari. Iz budžeta primi 140.000 dinara - kao poslanik 98.000 dinara i još 42.000 dinara penzije. Poređenja radi, premijer Vučić prima 124.935 dinara.


#   poslanik   PUPS   Skupština Srbije     Miroljub Stanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima