Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nasukani Brzi Brod

rssBookmark and Share

Medijana gradska opština 19.03.2012. Autor : Ldp |

Udaljeno samo par kilometara od centra grada, naselje Brzi Brod nema neke od elementarnih uslova za život i rad. Svakodnevni problem stanovnika Brzog Broda jeste nepostojanje apoteke i obdaništa u ovom naselju.

Nasukani Brzi Brod

Ovo naselje koje pripada opštini Medijana sa preko 10.000 stanovnika deli sudbinu sličnih naselja u Nišu. Dušica Ranđelović iz OO LDP Medijana ističe da u centru naselja postoji objekat od oko 150 metara kvadratnih koji je zapušten i trenutno ničemu ne služi, a da, s druge strane, najbliže obdaniste gde roditelji vode svoju decu je u naselju Duvanište. Ranđeloviševa traži odgovor na pitanje zašto napušteni prostor nije iskorišćen u bolju svrhu.

-Stanovnici Brzog Broda nemaju ni jednu apoteku u kojoj bi mogli da uzimaju lekove na recept, iako postoji ambulanta koju oni koriste. Nekim stanovnicima najbliža apoteka je udaljena čak dva kilometra. Da li postoji mogućnost da opština Medijana oformi uslužni centar za građane ovog dela opštine i tako objedini potrebe zdravstvenih usluga? Svi znamo da u vreme ovih ekonomskih kriza nije lako izgraditi nove objekte ili puteve, ali zašto naša opštinska i gradska vlast ne iskoriste već postojeće kojima je potrebno minimalno renoviranje i brzo stavljanje u funkciju. - rekao je Stefan Milenković, član OO Medijana.

Siniša Grozdanović istakao je da tvrdnje nekih gradskih zvaničnika da je u Brzom Brodu mnogo toga urađeno u prethodne četiri godine jednostavno nisu tačne, a to dokazuje i činjenično stanje na terenu. On se nada da Brzi Brod neće više biti samo nasukani brod, već naselje koje ide u korak sa najvećom gradskom opštinom čiji je i deo.


#   Medijana gradska opština   Brzi Brod   gradska vlast   Stefan Milenković   uslužni centar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima