Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

''Nije dobro kititi se tuđim perjem''

rssBookmark and Share

Vranje 09.03.2014. Tanjug

Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić rekao je u Vranju da su se u poslednje dve godine uglavnom završavali poslovi koji su započeti u mandatu Vlade od 2008-2012. godine, i da u poslednje dve godine praktično nije bilo novih investicija.

''Nije dobro kititi se tuđim perjem''

Na promotivnom skupu NDS ispred Narodnog muzeja u Vranju, Tadić je rekao da je premijer u ostavci Ivica Dačić pre neki dan počeo gradnju fabrike Geoks u Vranju "koju je dovela prethodna Vlada kada su i završeni pregovori sa ljudima koji vode Geoks, a koja je trebalo da bude otvorena u mandatu ove Vlade mnogo ranije".

"Ono što nije dobro je da se ljudi kite tuđim perjem i da prisvajaju tuđa dela. Bilo bi dobro da smo imali mnogo više fabrika otvorenih u prethodne dve godine, nažalost praktično ih nije bilo", naveo je.

Centralno pitanje ovih izbora, po Tadiću su radna mesta i bolji životni standard. Pitanje ekonomije je "pitanje koje rešava i sve ostale probleme, jer bez dobre ekonomije nema dobre borbe protiv korupcije, nema borbe protiv kriminala, nema ni zaštite penzionera koji su najugroženiji u ovakvim vremenima pored mladih koji nemaju posla", kazao je lider NDS.

Prema njegovim rečima, NDS se zalaže za Srbiju bez nasilja, i protiv nasilja muškaraca nad ženama, ali i protiv nasilja jačih političkih stranaka protiv slabijih političkih stranaka. Tadić, za koga je najavljeno da će u okviru predizborne kampanje na jugu Srbije posetiti i Bujanovac je rekao da "samo dijalog Albanaca i Srba može da obezbedi i rast životnog standarda i u Bujanovcu".

"To će biti moja ključna poruka. Za albansko stanovništvo mi smo mnogo učinili da se obezbedi školovanje na albanskom jeziku, da se poštuju prava etničkih zajednica imajući u vidu i nacionalne savete. Ali ne može se to pitanje rešavati bez prava Srba u Bujanovcu i etnički mir i etničko pomirenje, onda će doći i investicije", rekao je Tadić.


#   Vranje   Bujanovac   Južna Srbija region   Ivica Dačić   izbori   Albanci   izbori 2014   Boris Tadić   NDS   Geoks   radna mesta
@DacicIvica @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima