Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Rašković Ivić, Obradović, Vukadinović, proširenje patriotskog bloka

rssBookmark and Share

Niš 13.01.2015. Z.S., Južna Srbija Info

Patriotski blok ojačati organizacijama i intelektualcima i iz drugih delova Srbije, a ne samo iz Beograda.

Niš: Rašković Ivić, Obradović, Vukadinović, proširenje patriotskog bloka

Predsednica Demokratske stranke Srbije, Sanda Rašković Ivić, član Starešinstva Pokreta Dveri Boško Obradović i politički analitičar Đorđe Vukadinović predstavili su sinoć, u Medija centru u Nišu, ciljeve Božićnog proglasa.

Rašković Ivić izjavila je novinarima u tokou tribine u niškom Medija centru da će patrotskom jezgru, koji sada čine DSS i Dveri, kao i nezavisni intelektualci Đorđe Vukadinović i ostali, pristupiti Srpski liberalni savet, jedna lokalna stranka koju vodi dr Ljubiša Jovašević u Kraljevu, a da su u toku pregovori sa nekim sindikalnim organizacijama čije ime nije mogla da saopšti, jer pregovori još uvek traju.

Obradović je naveo da je Niš prvi grad u kome je organizovana promocija Božićnog proglasa i da je cilj patriotskog bloka raspisivanje vanrednih republičkih izbora u toku ove godine.

A Pokret Dveri je potpuno usmeren na patriotski savez sa DSS koga prvo treba učvrstiti i učiniti prepoznatljivim, rekao je Obradović i potvrdio da je sa Srpskom radikalnom strankom i Vojislavom Šešeljem ranije održan konsultativni sastanak i da je izražena želja, sa obe strane da se konsulatcije nastave i u ovoj godini.

Analizirajući odnosime Evropske unije i Srbije u svetlu najnovije polemika Vučića i nekih funkcionera EU, Vukadinović je rekao da su odnosi EU i Srbije komplikovani sami po sebi, čak i bez toga da ih neko sa jedne ili druge strane dodatno komplikuje.

Vukadinović je rekao da tu polemiku ne bi uveličavao i dramatizovao, ali su mnogo ozbiljnije po njemu izjave nove predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, pre, a i posle izbora, da će Hrvatska koristiti svaku priliku da uslovi i oteža put Srbije ka EU i uceni taj put bilateralnim ustupcima.

Vukadinović je podvukao, da Srbija ima još suseda članica EU koji slično razmišlja, kao što su Mađarska i Rumunija.

Zato, Srbija treba da se okrene sebi, a neki ustupak iz sveta, sa Istoka ili sa Zapada, ako dođe, je dobrodošao.

 


#   Niš   DSS   Dveri   Boško Obradović   Medija centar Niš   Sanda Rašković Ivić   Đorđe Vukadinović
@dsscentar @SPDveri @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima