Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Smene rukovodilaca zbog loših rezultata

rssBookmark and Share

18.03.2014. Blic

Gradonačelnik Niša i predsednik Gradskog odbora SNS Zoran Perišić izjavio je na konferenciji za novinare da se mogu očekivati smene pojedinih gradskih rukovodilaca zbog loših rezultata rada.

Niš: Smene rukovodilaca zbog loših rezultata

Došlo je vreme da se mora voditi računa o tome kako će grad prihodovati, a ne samo kako će se trošiti, dodao je on i najavio da će u roku od 15 dana saopštiti primere uzurpacije gradske imovine.

- Više puta ukazivao sam na potrebu veće odgovornosti i efikasnosti u radu pojedinih javnih preduzeća, ustanova i uprava. Do smena neće doći zato što je neko iz ove ili one stranke, već zbog toga što nije radio dobro - naveo je Perišić.

Srpska napredna stranka osvojila je najviše glasova i u niškim opštinama što dokazuje, kako je naveo, da Nišlije veruju njegovoj stranci i zahvalio se glasačima koji su podržali Aleksandra Vučića.

- Kada je redefinisanje pojedinih segmenata rada u gradskim upravama i preduzećima u pitanju, mogu reći da od koalicionih partnera (URS i SPS-PUPS-JS) zavisi koliko će lokalna vlast biti funkcionalna. Što se budžeta tiče mogu da kažem da će već krajem marta i početkom aprila biti procenjeno da li će biti rebalansa. Kada sam došao na mesto gradonačelnika plaćao sam račune iz 2008. godine pa nadalje. Ne želim da se spominjem kao neko ko je to radio i ne želim da zadužujem grad - dodao je Perišić.

SNS je i Nišu osvojio 49,75 odsto glasova, na drugom mestu je koalicija SPS-PUPS-JS sa 13,2 odsto i treći URS sa 6,26 odsto glasova.


#   gradonačelnik   Zoran Perišić   smene   rukovodioci
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima