Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS predstavio Nišlijama "Novi dnevni red za Srbiju"

rssBookmark and Share

Niš 20.12.2015.

Lider DS-a Bojan Pajtić je gostujući u Nišu, zajedno sa Miodragom Stankovićem, predsednikom niškog DS-a i svojim stranačkim kolegama predstavio novi program Demokratske stranke „Novi dnevni red za Srbiju“

DS predstavio Nišlijama "Novi dnevni red za Srbiju"

Lider DS-a Bojan Pajtić je gostujući u Nišu, zajedno sa Miodragom Stankovićem, predsednikom niškog DS-a i svojim stranačkim kolegama predstavio novi program Demokratske stranke „Novi dnevni red za Srbiju“, naglasivši da će program biti usmeren na izgradnju normalne, pravne, demokratske i socijalno odgovorne države. Program Demokratske stranke okrenut je ka tome da se ispravi nepravda prema građanima Srbije koji su obespravljeni i poniženi, a penzionerima se mora vratiti oteto.

„Najveći problemi u Srbiji su nezaposlenost, siromaštvo i odlazak mladih ljudi u inostranstvo. Zbog toga će Demokratska stranka da preuzme vlast u Srbiji i obezbediti da svaki mladi čovek koji završi fakultet i masterira, magistrira ili doktorira u roku od šest meseci dobije posao, time što će država preuzeti plaćanje poreza i doprinosa umesto poslodavca. Onima koji osnuju malo ili srednje preduzeće omogućićemo da četiri godine ne plaćaju poreze na zarade, i na taj način podstaći biznis, a istovremeno omogućiti da se zaposli što veći broj ljudi. Želimo pravnu, demokratsku i socijalno odgovornu državu. Državu u kojoj ćemo se zajedno izboriti protiv siromaštva i nezaposlenosti. Neke delove programa već realizujemo na severu zemlje. Jedan od njih je program podrške poljoprivredi, gde se mladim bračnim parovima koji žele da žive na selu omogućava da dobiju od države kuću na selu. Takođe, programi koji će omogućiti veoma niske kamatne stope i subvencije za poljoprivredu, za poljoprivrednike koji žele da podstaknu poljoprivrednu proizvodnju“ – istakao je Pajtić.

Na pitanje da li možemo očekivati izbore i da li postoje uslovi za održavanje izbora Pajtić je odgovorio da nema uslova za fer kampanju.

„Možemo se nadati i kupovini glasova i daljoj cenzuri. Ne postoje uslovi za fer i poštene izbore. Mi ćemo zajedno sa drugim opozicionim strankama pokušati na sve načine da sprečimo takvo nedemokratsko postupanje. Na nacionalnom nivou možemo sarađivati i potpisati neku vrstu deklaracije sa onim strankama koje sigurno neće ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa strankom Aleksandra Vučića“ – dodao je Pajtić.

Predsednik niškog Gradskog odbora DS-a Miodrag Stanković podsetio je da su za vreme vladavine ove stranke u Niš dolazili investitori i otvoreno je 5.000 radnih mesta, a sada to nije slučaj i svakoga dana Niš se suočava sa novim problemima i novim protestima nezadovoljnih građana.

„Gradskio dbor Demokratske stranke u Nišu podneo je inicijativu da ravnomerni regionalni razvoj i decentralizacija Srbije bude sastavni deo programa Demokratske stranke. Svi delovi Srbije bi trebalo da se pođednako razvijaju i to je ono što je Demokratska stranka prepoznala kao neophodnost i uvrstila u svoj program. Svesni smo da se u Nišu ništa ne gradi, da postoji velika nezaposlenost. Svedoci smo da je nezadovoljstvo naših sugrađana veliko i da se svakodnevno organizuju protesti protiv ovakve gradske vlasti koja u prethodne tri i po godine nije uradila apsolutno ništa. Borićemo se da to promenimo, jer Niš zaslužuje bolje“ – izjavio je Miodrag Stanković, prvi čovek niških demokrata.


#   Niš   DS   subvencije   Miodrag Stanković     Bojan Pajtić   dnevni red   regionalni razvoj
@demokrate @Mikica_S @PajticBojan @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima