Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prioritet – otvaranje Kuršumlijske banje

rssBookmark and Share

Kuršumlija 11.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Otvaranje Kuršumlijske banje i dovođenje stranih investitora u opštinu čime bi se uposlilo oko 1.000 ljudi – prioriteti su nove lokalne vlasti u Kuršumliji, rekao je predsednik te opštine Radoljub Vidić.

Prioritet – otvaranje Kuršumlijske banje

Otvaranje Kuršumlijske banje je prioritet i čim se formira vlada uložićemo sve napore kako bi banja što pre počela sa radom, kazao je Vidić u intervjuu Tanjugu, dodajući da bi to obezbedilo pristojan život svim građanima Kuršumlije.

Vidić ukazuje da su Prolom i Lukovska banja pune turista i u zimskom i u letnjem periodu, dok je nekada veoma poznata Kuršumlijska banja, koja se nalazi uz samu administartivnu liniju Srbije sa Kosovomi Metohijom, potpuno pusta.

Prema rečima prvog čoveka opštine Kuršumlija, najveći problem te opštine je ogromna nezaposlenost i siromaštvo koje vlada tim krajem.

Šumsko industrijski kombinat ““Kopaonik““ ima planove za proširenje proizvodnje što je od ogromnog značaja za opštinu Kuršumlija, kaže Vidić koji ističe da će sprečiti dalje odumiranje grada, jer u njemu trenutno ima više penzionera nego zaposlenih.

Vidić je rekao da će svim redovnim učenicima srednjih škola i studentima iz porodica čiji je mesečni prihod manji od republičkog proseka, obezbediti stipendije.

Predsednik opštine Kuršumlija naglašava da Ðavolja varoš i neolitsko naselje Pločnik moraju postati nacionalni brend, u čemu se očekuje i učešće države.

Vidić očekuje da će uređenje grada doprineti većoj posećenosti stranih turista, među kojima će biti i potencijalnih investitora, što će doprineti i većoj zaposlenosti stanovnika te opštine u turizmu, dok će dodatni prihod ostvarati i ugostitelji, trgovci i mala privreda.

On je za kraj jula najavio početak izgradnje savremene laboratorije u Dom zdravlja u Kuršumliji.

Vidić je kazao da će u izgradnju te laboratorije, koja će biti opremljena po svetskim standardima, biti uloženo 70.000 evra i da će to znatno poboljšati lečenje pacijenata sa područija opštine Kuršumlija, ali i smanjiti listu čekanja na laboratorijske analize.

„Laboratorija je dotrajala jer se u nju dugo nije ulagalo, pa pacijenti nemaju adekvatne usluge, tako da će ovo biti od ogromnog značaja za sve pacijente“, rekao je Vidić.


#   Kuršumlija   Lukovska Banja   Dom zdravlja   opština   Kuršumlijska Banja   nezaposlenost   predsednik opštine   laboratorijske analize   nacionalni brend
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima