Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Reakcija gradonačelnika Niša povodom navodne zabrane održavanja tribine "Saveza za Srbiju" u "Simfonijskom orkestru"

rssBookmark and Share

Niš 19.10.2018. Južna Srbija Info

Reakacije na relaciji "Savez za Srbiju" - "Simfonijski orkestar" - Srpska napredna stranka (Niš) - DS u vezi održavanja tribine te novoosnovane opozicione političke kolacije, se ne smiruju.
U čitavu priču saopštenjem se uključio i gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Povodom neargumentovanih napada na grad Niš, na Javnu gradsku ustanovu kulture Simfonijski orkestar i istupe pojedinaca iz stranaka opozicije poslednjih dana, gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je za medije „da ne postoji ni trunka istine u navodima koje u javnost već danima iznose predstavnici opozicionog bloka – Saveza za Srbiju“. Bulatović dodaje:

„Grad Niš je uvek bio dobar domaćin svakome ko je uredno i na vreme prijavljivao organizovanje svojih skupova, bez obzira kojeg i kakvog su karaktera. Optužbe da „Savezu za Srbiju“ navodno nije dozvoljeno organizovanje planiranih političkih aktivnosti u Nišu, neosnovane su i neistinite – nikada, ni od koga i ni jednim aktom taj isti savez nije zatražio korišćenje i zakup prostora Simfonijskog orkestra. Ni od same ustanove, niti od bilo koga u gradu.

Kako to nije prvi put da opozicija bez ikakve osnove napada naš grad, ustanove u njemu i aktuelno rukovodstvo Niša, postavljam pitanje kakav je cilj tih napada i nastojanja da se istin zameni neistinom. I odgovoriću:

Njihov cilj je da posumnjamo u ono što vidimo i da verujemo u ono što nam oni kažu. Izreka glasi: „Kultura je mera“. Ovde, međutim, kulture nema, jer se izmišlja i govori neistina kako bi se iskrivila stvarnost i stvorila lažna slika u javnosti. Oni, koji bi žarko želeli da se prihvati ta njihova lažna slika, ubeđeni su da mogu da manipulišu građanima i smatraju da je narod večiti maloletnik. I, naravno, hteli bi da oni budu večiti staratelji tog istog naroda. Iako su, što je takođe poznato, u prošlosti vodeći ovu zemlju uništili sve što je vredelo i što su mogli.

- Jasno je kao dan da je na sceni pokušaj izazivanja nestabilnosti i da se stabilna atmosfera pretvori u nepoverenje, kako bi ućarili oni koji se u smutnim vremenima mnogo bolje snalaze nego u u periodima političke stabilnosti. Zato otvoreno pitam: „Čemu pominjanje vatre, ako vatre nema“?

Kako se baš u isto vreme dogodilo da u Narodnoj skupštini poslanik Srđan Nogo iz opozicionog Pokreta Dveri, koji je u Savezu za Srbiju, skandalozno preti vešanjem premijerke Ane Brnabić u centru Beograda, a potom i ubistvom predsednika Republike Aleksandra Vučića, vraćajući Srbiju u najmračnija i najtragičnija vremena sa početka Drugog svetskog rata i ranijim periodima, a Boško Obradović čelnik tih istih Dveri dan ranije pozivao oficire i vojsku na puč, odnosno na nasilje, u svoje i ime svih građana Niša izražavam čvrsto verovanje da će nadležni državni organi i cela srpska javnost stati na put i suprotstaviti se ovom i ovakvom nasilju na javnoj političkoj sceni naše zemlje.

Mi u Nišu, koji se posle strahovitog propadanja i za kratko vreme kao ptica feniks izdigao iz pepela, imamo posebne razloge da i u ovom trenutku, a iz veoma dobro poznatog, velikog i kontinuiranog angažovanja i nesebične pomoći koju je naš grad dobio od vrha naše države u prethodnih nekoliko godina za svoj razvoj u svim oblastima rada i života i za definitivan izlazak iz višedecenijske krize, pružimo punu podršku i premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i stanemo u njihovu odbranu protiv pojedinaca i grupa koji nametanjem nasilja i ne prezajući ni od čega, pokušavaju da realizuju naloge svojih stranih poslodavaca i donatora da se destabilizuje naša zemlja.

Gospodo iz opozicije, podsećam vas na poznatu izreku – „Nasilje i zagovaranje nasilja su uvek poraz“.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović


#   Niš   SNS   Simfonijski orkestar   Darko Bulatović   Boško Obradović   Savez za Srbiju
@sns_srbija @DarkoBulatovic_ @SavezZaSRB @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima