Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lista Aleksandar Vučić osvojila 60 odsto glasova, DS ispod cenzusa

rssBookmark and Share

Medveđa 13.09.2015. Tanjug, Južna Srbija Info

Srpska napredna stranka večeras je proglasila pobedu na lokalnim izborima u Medveđi.
Nebojša Stefanović je večeras izjavio da je ova stranka osvojila 60% glasova.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Srpska napredna stranka večeras je proglasila pobedu na lokalnim izborima u Medveđi, uz poruku visokog funkcionera te stranke Marka Đurića da to znači sveukupno oživljavanje i napredak ovoga kraja i da građani najviše poverenje za očuvanje državnih i nacionalnih interesa imaju u SNS.

"Večerašnja ubedljiva pobeda SNS u Medveđi je vesnik proleća u ovom delu Srbije a činjenica da su građani dali poverenjena naprednjacima znači da u SNS imaju najviše poverenja za očuvanje srpskih državnih i nacionalnih interesa" rekao je Đurić.

Kako je dodao ovo je područje od strateškog značaja, a večerašnja pobeda znači da već od sutra kreće rad na na oživljavanju ovoga kraja.

"Ovu pobedu pretvorićemo u pobedu za ceo ovaj kraj" poručio je Đurić.

Na danas održanim vanrednim lokalnim izborima u Medveđi, prema prvim preliminarnim rezultatima, koji su stigli u Opštinsku izbornu komisiju (OIK), ubedljivo vodi Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS).

Predsednik OIK-a Zoran Radenović izjavio je Tanjugu da po prvim preliminarnim razultatima, SNS ubedljivo vodi.

Za 35 odborničkih mesta, koliko broji lokalni parlament, bore se predstavnici pet izbornih lista - tri srpske i dve albanske, a pravo glasa ima oko 10.500 birača koji su mogli da glasaju na 28 glasačkih mesta.

Radenović: SNS više od 60 odsto, DS ispod cenzusa

Na vanrednim lokalnim izborima u Medveđi, po večeras saopštenim preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije (OIK), na osnovu 80 odsto obrađenog materijala ubedljivo vodi Lista Aleksandar Vučić sa više od 60 odsto glasova.

Predsednik OIK-a Zoran Radenović rekao je Tanjugu da je ta lista, koju čine SNS-SPS-PUPS, osvojila između 60 i 65 odsto glasova, a da je sasvim izvesno da je DS ispod cenzusa.

On je dodao da je Demokratska partija Nagipa Arifija osvojila više glasova nego lista dve albanske stranke - Pokreta za demokratsko delovanje i Demokratske unije Albanaca.

Prema njegovim rečima Grupa građana je osvojila manje glasova nego tri liste koje je prethodno pomenuo.  

 

 

Stefanović: Lista Aleksandar Vučić osvojila 60 odsto glasova

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović saopštio je večeras da je lista Aleksandar Vučić - SNS-SPS-PUPS osvojila 60 odsto glasova na izborima u Medveđi.

On je, na konferenciji za štampu, rekao da se radi o preliminarnim rezultatima, bez jednog izbornog mesta.Stefanović je ukazao da je lista Aleksandar Vučić osvojila 60 odsto glasova, to jest 80 odsto srpskog biračkog tela.On je dodao da je grupa građana osvojila oko 13 odsto, DS između 3 i 4 odsto, dve albanske liste između 24 i 25 odsto.

"Važno je da je ovo velika pobeda koja je ostvarena i pored velikih pritisaka koji su se odvijali u Medveđi u kojoj su učestvovali i neke međunarodne institucije. Bilo je pokušaja da neki ljudi glasaju bez validnih dokumenata", ukazao je Stefanović, kao i pokušaja upisivanja u birački spisak.

On je rekao da je primer za to bio veliki broj Albanaca koji ne živi realno na teritoriji Medveđe, već Kosova i Metohije, koji su autobusima dovoženi."Imali smo ovog puta 230 albanskih glasoiva više nego maksimalni broj koji je glasao do sada. Oni su dovođeni da bi se prenela poruka da je Asocijacija albanskih opština politička realnost", kazao je on.

Stefanović je podvukao da je "realnost da je Medveđa srpska opština, da se nalazi u Srbiji, i da su zaštićeni nacionalni interesi", konstatujući da su izborni rezultati odraz toga.Govoreći o albanskim biračima Stefanović je kazao da je očigledno da jedan deo ne živi na teritoriji opštine Medveđa, i da je država prethodnih 10 godina propustila priliku da napravi ažurniji birački spisak.

"Da smo brisali bilo koga sa liste pred izbore svakako bi to izazvalo neke sumnje i uvek bilo pitanje regularnosti. Drago mi je da su i pored svih tih okolnosti naše stranke dobile 80 odsto srpskog biračkog tela, a 60 odsto svih, a izašlo je više od polovine stanovništva, što nije često", kazao je on.U vezi ažuriranja izbornih lista Stefanović je konstatovao da imamo izbore i u drugim opštinama u Srbiji i da ima puno posla pred nama.

Zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić ukazao je da su SNS, SPS i PUPS izašle sa jednom listom, koju sačinjavaju stranke koje čine vladu, te da je rezultat dokaz šta građani misle o radu vlade.

"Ako u Medveđi gde imamo 25 procenata koji po definiciji glasaju za albanske stranke, 60 odsto građana glasa za listu koju čine stranke iz vlade, to je dokaz da vlada dobro radi i vodi odličnu politiku koja očigledno dobija podršku građana", podvukao je Antić.

 


#   SNS   Medveđa   Nebojša Stefanović   izbori   Aleksandar Antić   Marko Đurić   grupa građana   Zoran Radenović   pravo glasa
@sns_srbija @nesastefanovic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima