Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sotirovski: Nakon novinarstva, politika je kvalitetniji način da pomognem građanima

rssBookmark and Share

Niš 23.08.2020. Južna Srbija Info

Na čelo Niša stigla je bivša novinarka Dragana Sotirovski, koja je u prethodnom periodu bila načelnica Nišavskog upravnog okruga.

Sotirovski: Nakon novinarstva, politika je kvalitetniji način da pomognem građanima

Za RTS je navela da je zamenila novinarstvo politikom jer želi da na drugačiji i kvalitetniji način pomogne građanima, ne samo Niša, već čitavog kraja.

Ističe da je to bila njena misija i kada je prihvatila posao načelice okruga, a sada samo nastavlja to za dobrobit svih građana koji žive u Nišu.

Na pitanje šta znači "novi Niš", koji je često pominjala, kaže da je reč o novoj koncepciji razvoja grada, novim radni mestima, novim fabrikama.

Podseća da se upravo završava jedna kineska fabrika koja će dodatno smanjiti nezaposlenost.

"Spustićemo grad na reku, da iskoristimo prelepu Nišavu, da turistima pokažemo sve što nam je priroda dala i što su nam ljudi ostavili kroz istoriju", rekla je Dragana Sotirovski.

Njena zamenica takođe je žena, a u Gradskom veću su tri većnice. Nova gradonačelnica kaže da žene drugačije vide probleme, da su upornije, istrajnije i odlučnije.

Veruje da mogu dobro da funkcionišu kao tim i da se nada da će sugrađani biti zadovoljni.

Kada je reč o narenom periodu, navodi da je u planu rebalans budžeta koji se sporije puni zbog epidemije, i da će se narednih dana sastati sa privrednicima.

VIDEO: RTS


#   Niš   gradonačelnik   Dragana Sotirovski   RTS   politika
#GradonacelnicaN @rts_vesti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima