Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šutanovac se rugao jelima sa juga Srbije

rssBookmark and Share

06.01.2012. Izvor: Kurir

"SNS koalicija kao jelo s juga"

Verujem da SNS i njihovi saradnici ili saveznici oličeni u raznoraznim kontroverznim likovima ne mogu da vode Srbiju ka modernizaciji, kaže Dragan Šutanovac.

Šutanovac se rugao jelima sa juga Srbije

Ministar odbrane i potpredsednik DS-a je u intervjuu za Kurir isključio mogućnost postizborne koalicije sa naprednjacima, rekavši da su "Nikolić, Ilić, Karić, Vučić i Vulin, podržani od Zukorlića i likova s poternica, lakše se mogu opisati kao neko jelo s juga Srbije nego kao partner ili politička alternativa".

"SNS predstavlja skup ljudi kojima je jedini cilj da dođu na vlast, svako iz svog razloga. Svojim dosadašnjim aktivnostima ni na koji način nisu pokazali da dele vrednosne orijentacije moderne Srbije. Biti Evropljanin, a ne glasati ni za jedan zakon koji Srbiji omogućava da se približi EU ukazuje na manipulaciju i licemerje. Građani Srbije na izborima to vrlo jasno prepoznaju", kazao je Šutanovac za Kurir.

Na pitanje da prokomentqariše izjavu lidera SNS-a Tomislava Nikolića koji je rekao da nijepozvan da razgovara o Kosovu, Šutanovac je odgovorio da je Nikolić, od svih aktuelnih političara najodgovorniji za stanje na Kosovu tokom 90-ih godina, kao i da se do danas se nije odrekao svoje izvorne politike, koja nas je dovela u stanje u kojem se nalazimo.

Ministar odbrane je rekao i da, kao odgooran čovek, razmišlja o odlasku u opoziciju, ali da objektivno ne očekuje da će se tako nešto desiti, "ukoliko DS ne napravi kardinalne greške, a najveća bi bila da dozvoli da SNS zavlada Srbijom".

 


#   Dragan Šutanovac
@SutanovacDragan @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima