Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tončev: Imam uverenje da sam doktorirao

rssBookmark and Share

Surdulica 25.06.2014. Tanjug

Rektor Univerziteta u Nišu zjavio da u evidenciji saglasnosti datih na odluke o odobravanju tema doktorskih disertacija nema rada Ivice Tončeva. Poslanik SPS tvrdi da je doktorirao i da ima Uverenje br.29/02.

Tončev: Imam uverenje da sam doktorirao

Poslanik u Narodnoj skupštini Novica Tončev saopštio je danas, povodom izjave rektora niškog Univerziteta, da je doktroske studije upisao 2009. godine i završio ih 2013. godine.

Tončev u saopštenju navodi da je Građevinski fakultet završio na državnom univerzitetu, gde je diplomirao 30. juna 1992. godine.

Doktorske studije traju tri godine i sadrže 11 ispita, podseća Tončev u saopašatenju.

"U skladu sa Pravilnikom o doktorskim studijama na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu položio sam sve ispite predviđene nastavnim planom i programom. Posedujem izdato Uverenje br.29/02 izdato 20. februara 2014. godine koje je izdao Univerzitet u Nišu, Građevinsko-arhitektonski fakultet", navodi Tončev u saopštenju.

U evidenciji saglasnosti datih na odluke o odobravanju tema doktorskih disertacija na Univerzitetu u Nišu, poslanik SPS-a Novica Tončev nije registrovan, rekao je danas Tanjugu rektor tog univerziteta prof. dr Dragan Antić.

Tončev nije registrovan ni u evidenciji promovisanih doktora nauka na Univerzitetu u Nišu, rekao je Antić u odgovoru na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u kome se tražila "provera podataka da li je Novica Tončev na Univerzitetu u Nišu stekao zvanje doktora građevinskih nauka,".

Antić nije želeo da otkrije ko je podneo zahtev za proveru podataka koji se tiču doktorata Tončeva. Zahtev je podnet 19. maja 2014. godine, a odgovor je dat s datumom od 2. juna ove godine.

Interesovanje za doktorsku disertaciju Tončeva javilo se pošto se predstavio kao doktor nauka prilikom predstavljanja narodnih poslanika u Skupštini Srbije.

U odgovoru na zahtev navodi se da "u evidenciji datih saglasnosti na odluke o usvajanju izveštaja o urađenim doktorskim disertacijama na Univerzitetu u Nišu Novica Tončev nije registrovan", kao i da "u evidenciji promovisanih doktora nauka na Univerzitetu u Nišu Novica Tončev nije registrovan."

U odgovoru se podseća da Univerzitet u Nišu kao samostalna visokoškolska ustanova po Zakonu o visokom obrazovanju daje saglasnost na odluke fakulteta o prihvatanju tema doktorskih disertacija, saglasnost na odluke fakulteta o prihvatanju izveštaja o urađenim doktorskim disertacijama i promoviše doktore nauka.

Antić je Tanjugu rekao u da, osim zahteva za proveru podataka za Tončeva, drugih zahteva u skorije vreme nije bilo.

Tončev je, kako se navodi u njegovoj biografiji, završio Građevinski fakultet u Nišu, Odsek visokogradnje, 1989. godine.

Bio je predsednik opštine Surdulica, narodni poslanik je Socijalsitičke partije Srbije u Narodnoj skupštini.

 


#   Surdulica   Novica Tončev   predsednik opštine   doktorat   Dragan Antić   Univerzitet u Nišu   doktorske studije   doktor nauka   Građevinski fakultet
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima