Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тончев: Имам уверење да сам докторирао

rssBookmark and Share

Сурдулица 25.06.2014. Танјуг

Ректор Универзитета у Нишу зјавио да у евиденцији сагласности датих на одлуке о одобравању тема докторских дисертација нема рада Ивице Тончева. Посланик СПС тврди да је докторирао и да има Уверење бр.29/02.

Тончев: Имам уверење да сам докторирао

Посланик у Народној скупштини Новица Тончев саопштио је данас, поводом изјаве ректора нишког Универзитета, да је доктроске студије уписао 2009. године и завршио их 2013. године.

Тончев у саопштењу наводи да је Грађевински факултет завршио на државном универзитету, где је дипломирао 30. јуна 1992. године.

Докторске студије трају три године и садрже 11 испита, подсећа Тончев у саопашатењу.

"У складу са Правилником о докторским студијама на Грађевинско-архитектонском факултету у Нишу положио сам све испите предвиђене наставним планом и програмом. Поседујем издато Уверење бр.29/02 издато 20. фебруара 2014. године које је издао Универзитет у Нишу, Грађевинско-архитектонски факултет", наводи Тончев у саопштењу.

У евиденцији сагласности датих на одлуке о одобравању тема докторских дисертација на Универзитету у Нишу, посланик СПС-а Новица Тончев није регистрован, рекао је данас Тањугу ректор тог универзитета проф. др Драган Антић.

Тончев није регистрован ни у евиденцији промовисаних доктора наука на Универзитету у Нишу, рекао је Антић у одговору на захтев за приступ информацијама од јавног значаја у коме се тражила "провера података да ли је Новица Тончев на Универзитету у Нишу стекао звање доктора грађевинских наука,".

Антић није желео да открије ко је поднео захтев за проверу података који се тичу доктората Тончева. Захтев је поднет 19. маја 2014. године, а одговор је дат с датумом од 2. јуна ове године.

Интересовање за докторску дисертацију Тончева јавило се пошто се представио као доктор наука приликом представљања народних посланика у Скупштини Србије.

У одговору на захтев наводи се да "у евиденцији датих сагласности на одлуке о усвајању извештаја о урађеним докторским дисертацијама на Универзитету у Нишу Новица Тончев није регистрован", као и да "у евиденцији промовисаних доктора наука на Универзитету у Нишу Новица Тончев није регистрован."

У одговору се подсећа да Универзитет у Нишу као самостална високошколска установа по Закону о високом образовању даје сагласност на одлуке факултета о прихватању тема докторских дисертација, сагласност на одлуке факултета о прихватању извештаја о урађеним докторским дисертацијама и промовише докторе наука.

Антић је Тањугу рекао у да, осим захтева за проверу података за Тончева, других захтева у скорије време није било.

Тончев је, како се наводи у његовој биографији, завршио Грађевински факултет у Нишу, Одсек високоградње, 1989. године.

Био је председник општине Сурдулица, народни посланик је Социјалситичке партије Србије у Народној скупштини.

 


#   Сурдулица   Новица Тончев   председник општине   докторат   Драган Антић   Универзитет у Нишу   докторске студије   доктор наука   Грађевински факултет
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима