Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

URS "leti" iz vlasti u Vranju

rssBookmark and Share

05.12.2013. Autor: Beta

Koalicija oko Socijalističke partije Srbije (SPS) odlučila je da iz vladajuće koalicije izbaci odbornike Ujedinjenih regiona Srbije (URS), saopštio je danas SPS.

URS

Razlog je što su odbornici URS napustili poslednju sednicu Skupštine Vranja i time prekršili sporazum kojim je bila formirana lokalna vladajuća većina.

U vladajućoj koaliciji u Vranju je i Srpska napredna stranka (SNS) koja se još nije izjasnila o toj odluci.

Predsednik Gradskog odbora URS u Vranju, Uroš Trajković izjavio je za Agenciju Beta da će stav o isključenju iz vladajuće koalicije doneti kada dobije zvaničnu informaciju o tome.

"Ccekamo i zvaničan stav SNS koji zbog specifične situacije u Vranju treba da stigne iz Beograda", dodao je Trajković.

Poslednju sednicu Skupštine grada Vranja, 27. novembra, napustila je većina odbornika SNS, svi iz URS, a zatim i odbornici opozicione Demokratske stranke (DS).

DS je tada saopštila da njeni odbornici nisu hteli da obezbede kvorum za SPS i preostale odbornike SNS, i najavila da DS više neće učestvovati u radu Skupštine.

Napuštanju sednice prethodio je neuspešan pokušaj da se na dnevni red uvrsti zahtev SNS za razrešenju zamenika gradonačelnika Vranja Bojane Veličkov (SNS). Taj zahtev su potpisale dve trećine odbornika SNS i svi odbornici URS, ali ne i SPS.

Zbog unutrašnjeg sukoba opštinski odbor SNS u Vranju raspušten je prošlog meseca.


#   SPS   Uroš Trajković   URS   Opštinski odbor   dnevni red
@socijalisti @regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima