Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić počeo konsultacije o formiranju Vlade Srbije - prvi na razgovou Albanci sa juga Srbije

rssBookmark and Share

Bujanovac 14.07.2020. RTS, Južna Srbija Info

Konsultacije za formiranje Vlade Srbije počele su sastankom predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima izborne liste "Albanske demokratske alternative - Ujedinjena dolina".

Foto: RTS screenshot
Foto: RTS screenshot

Predstavnici albanskih partija su govorili o nameri da se Albanci što više integrišu u institucije države Srbije, kao i o neophodnosti ekonomskog napretka, kako juga Srbije tako i cele države.

Predsednik je sa pažnjom saslušao sve njihove primedbe na funkcionisanje države i istakao da smo spremni da na različite načine pomognemo razvoju juga Srbije, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Naglasio je da će predstavnike albanskih partija u narednih 14 dana obavestiti o daljem toku formiranja Vlade.

Kamberi je, nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem o formiranju nove Vlade Srbije, rekao da je lista "Albanske demokratske alternative - Ujedinjena dolina" predala svoje zahteve koji se tiču najpre integracije Albanaca u državne institucije i dodao da od ispunjenja tih zahteva zavisi da li će učestvovati u budućoj vladi. 

Vučić će se narednih dana sastati i sa predstavnicima ostalih stranaka i lista koje su obezbedile mandate na izborima - predstavnicima SVM-a, SPS-a, SPAS-a, Stranke pravde i pomirenja i SNS-a. 


#   Bujanovac   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   Izbori 2020   Albanska demokratska alternativa
@avucic @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima