Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zašto "Srbija protiv nasilja" traži od gradonačelnice Niša da podnese ostavku - kakave su šanse za održavanje lokalnih izbora 2. juna?

rssBookmark and Share

Niš 14.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Koalicija "Srbija protiv nasilja" uputila je zahtev gradonačelnici Niša, Dragani Sotirovski, da podnese ostavku kako bi se omogućilo održavanje lokalnih izbora istog dana kao i u ostalim gradovima širom Srbije.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Prema izjavi iz Koalicije, neophodno je da gradonačelnici i predsednici opština podnesu ostavke do 18. marta kako bi moglo da se zakaže zasedanje privremenog organa, a potom izbori za nedelju, 2. jun.

"Ovo usklađivanje datuma izbora važno je kako bi se izbegla "selidba" građana iz drugih regiona, što bi moglo uticati na izborni proces", kažu iz Koalicije "Srbije protiv nasilja".

Jedan od argumenata za ovaj zahtev je i želja da se izbori održe pre leta i perioda odmora kako bi se obezbedila što veća izlaznost i legitimitet izbornog procesa. Takođe, naglašava se da bi raspisivanje izbora za kraj juna jul, iči čak septembar moglo dovesti do manje izlaznosti i osporavanja legitimiteta rezultata, bez obzira na to ko pobedi.

Iz Koalicije poručuju Srpskoj naprednoj stranci da, ako imaju poverenja u svoj rad, ponovo predlože Draganu Sotirovski za kandidata pod njenim imenom.

Očekuje se da će ova inicijativa izazvati raspravu u političkim krugovima Niša i šire, dok će se javnost sa pažnjom pratiti razvoj događaja u vezi sa ovim zahtevom.


#   Niš   Dragana Sotirovski   lokalni izbori   Koalivija Srbija protiv nasilja   lokalni izbori 2024
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima