Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pored četiri nova šaltera, rekonstrukcija aerodromske zgrade teče po planu

rssBookmark and Share

06.02.2017. Južna Srbija Info

Pored četiri nova šaltera za prijem putnika i prtljaga koji su već u funkciji, rekonstrukcija aerodromske zgrade odvija se po planu. Radove je danas obišao gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

ni.rs
ni.rs

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je sa saradnicima aerodrom Konstantin Veliki kako bi se lično uverio na koji način se sprovode aerodromske procedure na chek-in šalterima. „Jako je značajno da se rad aerodroma Konstantin Veliki dalje unapređuje. Mi očekujemo u toku ove godine rekordan broj putnika, čak 300 000. Kao grad trudimo se da pomognemo dalje osavremenjivanje aerodroma u koji se nije ulagalo poslednjih 30 godina.

Očekuje nas završetak radova na rekonstrukciji zgrade, nabavka nove opreme, kao što je novi agregat za snabdevanje aviona električnom energijom, sa SMATSOM ćemo realizovati i projekat nabavke novog kontrolnog tornja na 4000 kvadratnih metara i novih svetala za noćno sletanje, jednom rečju, trudimo se da svi putnici koji lete iz Niša ili sleću na niški aerodrom budu zadovoljni i da se osećaju prijatno u Nišu“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Bulatović. Inače, u radove na rekonstrukciji aerodromske zgrade i sređivanje šaltera Grad je uložio 35 miliona dinara, a JP Aerodrom „Konstantin Veliki“ dva miliona dinara.

 


#   aerodrom   Darko Bulatović   rekonstrukcija   aerodrom Konstantin Veliki   aerodromski terminal
@DarkoBulatovic_ @NisAirport @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima