Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Raspisan javni poziv za dodelu priznanja Opštine Aleksinac

rssBookmark and Share

Aleksinac 01.05.2022. Aleksinačke vesti

Komisija za dodelu javnih priznanja raspisala je konkurs za dodelu nagrada i pohvala za doprinos u različitim oblastima u Opštini Aleksinac, na koji se od 29. aprila do 16. maja mogu prijaviti preduzeća, ustanove, mesne zajednice, udruženja građana, kao i organi Opštine.

Raspisan javni poziv za dodelu priznanja Opštine Aleksinac

Javna priznanja, plakete, nagrada Opštine, pohvale i zvanje Počasnog građanina Aleksinca davaće se pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, udruženjima i drugim organizacijama za zasluge ostvarene u oblasti privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke i kulture, zdravstvene i socijalne zaštite, društvene brige o deci, fizičke kulture, zaštite životne sredine i drugim oblastima.

Kako saopštavaju iz Opštine, inicijativu sa obrazloženjem za dodeljivanje javnih priznanja svi zainteresovani mogu učiniti dostavljanjem neophodne dokumentacije koja je navedena na zvaničnom sajtu opštine.

O javnim priznanjima:

“Plaketa” predstavlja najveće priznanje Opštine i može se dodeliti i istaknutim organizacijama i pojedincima iz drugih gradova i zemalja, za unapređenje saradnje sa Opštinom Aleksinac. 

Priznanje “Počasni građanin“ uručuje se pojedincu koji nije stanovnik Aleksinca i stranom državljaninu koji je svojim radom i svojim aktivnostima značajno doprineo razvoju i saradnji sa Opštinom. 

“Nagrada“ se dodeljuje za postignute posebne rezultate u oblasti organizacije i unapređenja proizvodnje, za postignute visoke prinose u poljoprivredi, kao i za postignute rezultate u oblasti društvenih delatnosti. Inače, nagrada Opštine se dodeljuje u novčanom iznosu.

“Pohvala“ se uručuje za postignute značajne uspehe i rezultate u oblastima privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke i kulture, zdravstvene i socijalne zaštite, društvene brige o deci, fizičke kulture, zaštite životne sredine i drugim oblastima.

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   opština
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima