Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sledi bratimljene i konkretna saradnja, nakon uspešne posete delegacije Nišavskog okruga regiji Volvi

rssBookmark and Share

Niš 24.05.2018. Zdravko Stojnić, Južna Srbija Info

Nakon manje od dva meseca od učešća grčke regije Voli na Međunarodnom sajmu turizma u Nišu, delegacija Nišavskog okruga i Turističke oragnizacije Niša, praćena novinarskim ekipama, uzvratila je posetu ovoj najposećenijoj destinaciji srpskih turista u Grčkoj, kada su i dogovorene konkretne aktivnosti za dalju saradnju.

Foto: Vasilis Evagelou
Foto: Vasilis Evagelou

Diamantis Liamas, prvi čovek regije Volvi u Grčkoj koja obuhvata 40 mesta oko istoimenog jezera i na samoj obali mora, jedne od najposećenijih destinacija srpskih turista posebno iz Niša i juga Srbije, i predsednik grčke opštine Stavros Gikolidakis Hristos, bili su domaćini delegaciji Nišavskog upravnog okruga i Turističkoj organizacije Niša, na čelu sa načelnicom Draganom Sotirovski i direkotorom TON-a Urošem Parlićem, kao i novinarskim ekipama RTS-a, TV Kopernikus, portala Južna Srbija Info i BUM radija 018 iz Niša.

Tokom posete naše delegacije toj poznatoj grčkoj regiji, dogovorena je saradnja u razmeni đaka osnovnih škola dve oblasti, obilazak naših banja na jugu Srbije i upoznavanje sa kulturno-istorijskim i turističkim potencijalima Jugoistočne Srbije, kao i bratimljenje sa jednom od opština Nišavskog okruga.

Dragana Sotirovski i Diamantis Liamas

"Naš boravak u prelepim predelima regije Volvi i dogovorene aktivnosti u bliskoj budućnosti, jesu dokaz i odličan primer kako u kratkom vremesnkom periodu, kada postoji vizija, razumevanje i temeljan rad, može da dođe do konkretnih rezultata. Očekujemo već tokom juna meseca posetu naših grčkih prijatelja i realizaciju razgovora, pre svega u razmeni đaka osnovnih škola dve regije, kao i saradnju u kulturi i turizmu, u oba smera", naglasila je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, zahvalivši se na više nego toplom dočeku i domaćinskom gostoprimstvu.

Foto: Južna Srbija

Uroš Parlić direktor TON-a, ocenio je, "da je saradnja u oblasti turizma više nego dragocena, jer upravo različitost dve oblasti u potencijalima može da doprinese upoznavanju i razmeni još većeg broja turista, a da pored Niša kao grada poznatog po aktivnom odmoru i festivalskom programu, postoji dobra prilika da se grčki turisti upoznaju sa okolnim banjama i uživaju u našim kulinarskim specijalitetima i ostalim domaćim brendovima, specifičnim za jug Srbije.

Diamantis Liamas, Foto: Južna SrbijaGikolidakis Hristos, Foto: Južna Srbija

Diamantis Liamas (ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ) i Gikolidakis Hristos (Chris Gkolidakis), zahvalili su se našoj delegaciji na uzvratnoj poseti, podsetivši u emotivnom tonu na prijateljstvo (bratstvo) dva naroda, izražavajući nadu da će uskoro doći do konkretnih rezultata i produbljivanju saradnje u oblasti turizma, kulture, pa i politike.

Najpoznatije mesto i sedište regije Volvi je poznato letovalište Stavros, praktično spojeno prelepom uvalom, sa Nea Vrasnom i Asprovaltom.

Prema zvaničnim podacima od ukupnog broja turista u toku letnjih meseci, čak 80 odsto je iz Srbije, što potvrđuje i primer zaposlenih i vrlo prijateljski raspoloženih u ugostiteljskim objekatima, marketima i prodavnicama suvenira, gde skoro svi govore srpski jezik.

Uskoro opširnije...

Komentara: 0


#   Niš   Južna Srbija  Dragana Sotirovski   RTS   Grčka  Uroš Parlić   TV Kopernikus   Turistička organizacija Niš   Nišavski upravni okrug  Bum 018  Diamantis Liamas  Volvi (Grčka)
@rts_vesti @
[ Dodaj komentar ]