Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Više od 350 zatražilo prijem - razgovor gradonačelnice i saradnika sa građanima od 7 ujutru do večernjih sati

rssBookmark and Share

Niš 30.09.2020. Južna Srbija Info

Na prvom prijemu građana od stupanja na dužnost gradonačelnice, Dragana Sotirovski i saradnici razgovarali su juče sa građanima koji su došli da iznesu svoje lične probleme, da ukažu na poteškoće u ostvarivanju svojih prava pred nadležnim organima, da predlože i zatraže rešavanje komunalnih i sličnih problema svog naselja ili svoje ulice.

Više od 350 zatražilo prijem - razgovor gradonačelnice i saradnika sa građanima od 7 ujutru do večernjih sati

Sa građanima su razgovarali zamenica gradonačelnice Dušica Davidović, načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić, pomoćnici gradonačelnice i resorni većnici.

Građani će uz prethodno prijavljivanje  biti primljeni i moći će da se obrate gradonačelnici i članovima gradskog rukovodstva svake poslednje nedelje u mesecu.

Nišlije najviše problema imaju sa građevinskim i upotrebnim dozvolama, i sa investitorima, sa druge strane tu su građani koji imaju socijalne probleme zbog malih primanja i niskih penzija, nerešenih  pravno-imovinskih odnosa. Ljudi u ime grupe građana zahtevaju da dobiju kanalizaciju, asfalt u ulici gde žive jer je ostalo da se safaltira još stotinak metara. Neki otraže finansijsku podršku nakon poslednjih poplava“, kaže gradonačelnica Sotirovski.

Problemi i zahtevi građana iz nadležnosti gradskih organa,  gradskih javnih preduzeća i ustanova rešavaće se ubrzano i efikasno, a pitanja iz nadležnosti republičkih organa i organizacija biće posebno evidentirana i upućena čelnim ljidima tih institucija. 

Za razgovor u poslednjoj nedelji septembra prijavilo se 350 građana.

Ovakvi razgovori će postati praksa, poručuju iz Grdske kuće.


#   Niš   komunalije   Dragana Sotirovski   građani   gradska kuća   Ljubiša Janić   Dušica Davidović   infrastruktura   prijem građana
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima