Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranjski učenici iz porodica slabijeg materijalnog stanja, krenuli besplatno na more u Crnu Goru

rssBookmark and Share

Vranje 16.07.2018. Južna Srbija Info

U petak 13. juna sa glavne autobuske stanice u Vranju, 49-oro učenika osnovnih škola sa teritorije Grada, otputovalo je u Baošiće u Crnoj Gori, u odmaralište Crvenog krsta.

Vranjski učenici iz porodica slabijeg materijalnog stanja, krenuli besplatno na more u Crnu Goru

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je da upravo ovakve akcije predstavljaju lepšu stranu politike, jer u Crnu Goru idu mališani iz porodica slabijeg materijalnog stanja, a većina njih će i prvi put biti na moru.

“Ova praksa će zasigurno biti nastavljena, a planiramo da sledeće godine broj dece koja će putovati na more o trošku Grada bude još veći" rekao je Milenković.

Članica Gradskog veća Zorica Jović rekla je da su pedagoške službe odabrale po četiri učenika nižih razreda svih osnovnih škola sa teritorije Grada,  a svi oni će u odmaralištu imati zanimljiv i kreativni plan boravka. Lokalna samouprava izdvojila je za putovanje oko 1.4 miliona dinara iz gradskog budžeta. Sekretar Crvenog krsta Tomislav Stefanović izjavio je ranije da je ovo prvi put posle dužeg vremenskog perioda, da đaci sa ovog područja idu besplatno na letovanje.

Komentara: 0


#   Vranje   učenici  socijalno ugroženi  letovanje  lokalna samouprava  Slobodan Milenković   Baošići
@


 


[ Dodaj komentar ]