Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zvanično otvoren deveti festival "Nauk nije bauk"

rssBookmark and Share

Niš 31.03.2017. Južna Srbija Info

U prisustvu velikog broja izlagača i još većeg broja posetilaca, na Elektronskom fakultetu u Nišu danas je počeo deveti festival nauke „Nauk nije bauk“.

festivalnauknijebauk.edu.rs
festivalnauknijebauk.edu.rs

Festival je otvorio gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekavši da ovaj festival postaje svojevrsni brend  grada Niša i pohvalio kreativnost mladih ljudi i njihovih nastavnika koji su najbolji promoteri nauke.

On je poručio da je razvoj nauke nužan preduslov za razvoj privrede i razvoj društva u celini i da će se lokalna samouprava potruditi da obezbedi još više uslova za sve one koji žele da se naukom bave jer nam je cilj da mlade ljude zadržimo u gradu, da ovde rade, stvaraju i žive sa svojim porodicama.“Mi krećemo sa prvom fazom izgradnje naučno-tehnološkog parka koja se odvija kroz investiciju vrednu 50 miliona dinara i koja podrazumeva izgradnju Studentskog kreativnog centra upravo ovde. Tu će svi studenti, učenici srednjih škola i uopšte svi oni koji su talentovani i žele da se bave naukom moći da se bave inovativnim stvarima, da razmenjuju iskustva i ideje. Nakon toga nas očekuju još dve faze izgradnje i verujem da će nakon toga Niš zaista imati sve neophodne savremene uslove za razvoj nauke“, poručio je gradonačelnik.

Direktor gimnazije "Svetozar Marković", Dr Marijan Mišić je skrenuo pažnju na dugogodišnju tradiciju manifestacije. Oni koji nisu mogli da prisustvuju prate otvaranje preko lajvstrim-a na sajtu festivala. Zahvalio se svima na pruženoj podršci bez koje festival ne bi mogao da napreduje i postane jedan od najvećih i najpoznatijih festivala nauke širom zemlje.


#   Niš   Darko Bulatović   Elektronski fakultet   Svetozar Marković   Svetozar Marković gimnazija   lokalna samouprava   Nauk nije bauk   Marijan Mišić   Marjan Mišić
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima