Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koronavirusom zaražene još 344 osobe u Srbiji, preminulo 13 pacijenata, u Nišu dva

rssBookmark and Share

Niš 14.07.2020. Južna Srbija Info

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji registrovan kod još 344 osobe. Od posledica zaraze preminulo je još 13 ljudi. U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 333 pacijenata. Kod 109 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Koronavirusom zaražene još 344 osobe u Srbiji, preminulo 13 pacijenata, u Nišu dva

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid-19 je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 137 pacijenata. Kod 17 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 197 pacijenata. Kod 115 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid-19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata. Kod 54 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Ministarstvo zdravlja   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima