Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mali Dušan otišao u Barselonu, prikupljena sredstva za lečenje

Bookmark and Share

15.09.2018. RTS, Tanjug, Južna Srbija Info

Četvorogodišnji Dušan Todorović, koji boluje od agresivnog oblika tumora, na putu je za Barselonu gde će biti nastavljeno njegovo lečenje. Dečaka u avionu Vlade Srbije prate lekari iz Tiršove, saznaje RTS.

Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Fondacija "Podrži život" je ranije saopštila da je humanitarna akcija za četvorogodišnjeg Dušana Todorovića uspešno završena i da su prikupljena sredstva za nastavak lečenja u Barseloni.

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje.

Fondacija je od četvrtka 6. septembra do 15. septembra ukupno sakupila iznos od 119.391,14 evra, u koji ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni tokom današnjeg dana na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak 14. septembra.

"Želimo da iskažemo zahvalnost svima koji su u ovoj humanitarnoj akciji učestvovali, jer je ova akcija posebno bila hitna i svaki dan, sat i minut su za ovog dečaka bili od posebne važnosti. Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez posredstva Fondacije i koja je ostala anonimna i za Fondaciju", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, ta osoba je uplatila klinici direktno preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije.

Fondacija, takođe, apeluje da se nastavi slanje SMS poruka na broj 5757, jer pored Dušana, nažalost, postoji još dece kojima je potrebna pomoć.

Vučić: Ministarstvo zdravlja u kontaktu sa porodicom malog Dušana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Ministarstvo zdravlja u kontaktu sa porodicom malog Dušana i zahvalio na podršci i pomoći anonimnom donatoru, koji je danas uplatio 70.000 evra za lečenje obolelog mališana.

Govoreći o lečenju teško obolele dece, Vučić je rekao da je u 2017. godini država je dala šest puta više novca nego 2011. godine i najavio da će se to i dalje povećavati kako nam se i finansijska situacija bude poboljšavala.

Dodao je i da je primao ljude i da su razgovarali sa onima kojima je za lečenje potrebno 150.000 evra godišnje, i da se i za to našlo rešenje, da se obnavljaju klinički centri, ulaže u zdravstvene ustanove, opremu...

Rekao je i da se stvari u zdravstvu dramatično popravljaju, ali i podsetio da se kroz budžet za zdravstvo i kroz RFZO obezbeđuje dve milijarde evra, a precizirao je to, kaže, zato što poslanici iz pojedinih opozicionih stranaka ne umeju da pročitaju, pa kažu da je reč o 400 miliona evra.

A reč je, ističe, o skoro pa petini ukupnog budžeta Srbije i najvećim delom ide na opremu, uređaje, lekove... a najmanje na plate.

Dodao je i da stvari idu nabolje, ljudi uvek očekuju više, ali se, kaže, ne mogu odjednom pokrpiti sve rupe, napravljene u prethodnom periodu.

Komentara: 0


#   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   lečenje   tumor   humanitarna akcija   Španija   Dušan Todorović   Podrži život fondacija   Barselona   Svilajnac
@avucic @Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]