Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Institut „Niška Banja“ obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta - „Rehabilitacija obolelih od artritisa

rssBookmark and Share

Niška Banja 05.09.2023. Južna Srbija Info

Fizioterapeuti Instituta „Niška Banja“ obeležiće Međunarodni dan fizioterapeuta u petak 8. septembra 2023. godine u 10 sati, na terasi stacionara „Radon“ (4 sparat), sa ciljem da ukažu na značaj i ulogu koju profesija ima u očuvanju zdarvlja ljudi i podizanje svesti o fizioterapeutskoj struci.

Institut „Niška Banja“ obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta - „Rehabilitacija obolelih od artritisa

Proslavom dana fizioterapeuta obeležava se jedinstvo i solidarnost fizioterapeutske zajednice širom sveta, tj. svojim aktivnostima želimo da skrenemo pažnju na mesto koje naša struka ima u očuvanju i poboljšanju zdravlja ljudi.

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana fizioterapeuta je „Rehabilitacija obolelih od artritisa“ i uloga fizioterapeuta u lečenju osoba obelelih od ove bolesti. Fizioterapeuti Instituta „Niška Banja“ prikazaće deo vežbi koje se sprovode u našem Institutu kod ovih bolesnika. Takođe ćemo pokazati i vežbe za prevenciju gojaznosti.

Sve  vežbe, koje se primenjuju u fizioterapiji moraju biti ciljane i dozirane, što zahteva izradu plana i programa lečenja za svakog pacijenta ponaosob. Cilj vežbi je poboljšanje kondicije, povećanje obima pokreta i snage mišića, poboljšanje balansa i koordinacije, smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja, povećanje samopouzdanja i poboljšanje energije.

Pozivamo Vas da medijski propratite ovaj događaj, tako što ćete kroz informativne emisije najaviti akciju, kao i doći na sam dan događaja radi izrade reportaže i intervjuisanja predstavnika organizacionog tima.

 


#   Niška Banja   reportaže   Institut Niška Banja   Međunarodni dan fizioterapeuta
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima