Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Царинска служба спремна за предстојеће празнике

rssBookmark and Share

Прешево 21.12.2016 Јужна Србија Инфо

Царинска служба појачава активности на граничним прелазима и тако спремно дочекује сезону новогодишњих и божићних празника када због појачаног прилива путника на прелазима може да дође до стварања гужви. Ипак, предузете су све мере како до непотребних застоја, који проузрокују стрес, не би дошло, стоји у саопштењу Управе царина.

Царинска служба спремна за предстојеће празнике

Саопштење

Појачан промет путника у време празника за царинике је редовна појава, јер има много оних који сваке године празнике проводе у Србији или кроз њу пролазе на путу до свог крајњег одредишта.

На најфреквентнијим прелазима отворене су све расположиве траке, како за путнички тако и за аутобуски саобраћај, а смене су где год је то неопходно појачане додатним бројем службеника. Међутим, уколико је могуће, путници треба да избегну колоне које се по правилу формирају на прелазима попут Хоргоша и Градине.

Путницима саветујемо да користе и мање оптерећене прелазе у близини најфреквентнијих. Тако су за Хоргош алтернативни прелази Бачки Виногради, Бајмок, Ђала и Келебија, за Батровце алтернативни прелаз је Шид, док се у случају Прешева као алтернатива најчешће користи Прохор Пчињски.
 
Не заборавите да се од цариника очекује професионалан и пријатан однос према путницима, што наравно не искључује ефикасну контролу робе и спречавање злоупотреба.

Због тога је неопходно да се пре пута добро информишете о својим правима и обавезама, што можете учинити и путем сајта Управе царина где се налазе најкомплетније информације у вези личног пртљага, износа и уноса новца, кућних љубимаца, као и правила при уносу купљених ствари у иностранству.
 
Да бисмо олакшали путницима, брошуру под називом ''Водич за путнике'' поставили смо на сајт: http://www.upravacarina.rs/Documents/ZZZ%20verzija%20Pasos%202016.pdf, јер из искуства знамо да добро информисани путници значе краће граничне процедуре, мање гужве, а за њих саме пријатније пyтовање.

Тренутно на граничним прелазима нема већих задржавања, чекања су до пола сата, али се наредних дана, а посебно наредног викенда очекује ударни талас путника и возила.
 
Срећне празнике жели Вам Управа царина Републике Србије!

Коментара: 0


#   Нова година  Прешево   Божић  Градина   Управа царина   Гранични прелаз  путници
@
[ Додај коментар ]