Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због туристичке сезоне, већи број радника на наплатним рампама

rssBookmark and Share

Прешево 09.07.2017 Јужна Србија Инфо

Из ЈП „Путеви Србије” кажу да Сектор за наплату путарине спремно дочекује почетак годишњих одмора и да ће током предстојеће летње сезоне интензивирати рад на наплатним станицама, како би се обезбедио несметан пролазак возила услед појачаног саобраћаја на ауто-путевима у Републици Србији

Наплатна станица Прешево
Наплатна станица Прешево

Сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно без минута паузe, повећан је број инкасаната и организован посебан режим рада техничке службе како би се евентуални изненадни кварови отклонили у што краћем року.

ЈП „Путеви Србије“ је корисницима ауто-путева омогућило да се путем кратких порука на порталима информишу о прекидима саобраћаја, стању коловоза, евентуалним задржавањима на наплатним станицама, временским приликама и другим битним подацима потребним за лакше и безбедније путовање ауто-путевима под наплатом у Републици Србији.

На уочљивим местима, у зони наплатних станица, постављена су обавештења возачима да припреме тачан износ новца за плаћање путарине која су, осим на српском, написана и на енглеском, немачком и турском језику. Инкасантима је обезбеђено довољно ситног новца за враћање кусура.

ЈП „Путеви Србије“ препоручује употребу ТАГ уређаја за електронску наплату путарине који осим што значајно скраћује време путовања и омогућава возилима пролазак кроз наплатне станице без заустављања, представља и јефтинији вид плаћања путарине, јер се приликом допуне ТАГ уређаја одобравају различити попусти.

Поред продајног места ЈП „Путеви Србије“ у Београду, ул. Устаничка бр.64/5 спрат, продаја и допуна ТАГ уређаја се врши и на 86 продајних места која се налазе дуж свих деоница ауто-путева у Србији, на граничним прелазима и у већим градовима, преко дистрибутера као што су мреже бензинских станица „НИС Гаспром“, „ОМВ“, „Еуро Петрол“, „Петрол“ д.о.о, „МОЛ Србија“ и пословнице АМСС, „Технокопа“ и Савеза возача Србије.

ЈП ,,Путеви Србије" је опремило пакетима за прву помоћ све наплатне станице, где у сваком тренутку од 00-24h постоји лице које је обучено за пружање прве помоћи. 
На свим наплатним станицама у Републици Србији је обезбеђена пијаћа вода.

Посебно је обраћена пажња на наплатне станице у близини граничних прелаза као што је "Прешево" и на чворишту код Ниша "Наис".:

Коментара: 0


#   Путеви Србије   Прешево   саобраћај   наплатна рампа
@
[ Додај коментар ]