Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Екстремни спортови у Нишу

rssBookmark and Share

06.12.2007.

Екстремни спортови у Нишу
Туристичка агенција „Джаст тревел“ из Ниша и београдска агенција „Цептер паспорт“, заједно с нишким клубовима за такозване екстремне спортове, Туристичком организацијом Србије, Туристичком организацијом Ниша (ТОН) и Регионалном привредном комором (РПК), представиле су на српском штанду на Сајму туризма у Лондону програм „Ниш екстрим“, уобличен у посебну, лепо опремљену публикацију штампану на српском и енглеском језику. Овај програм ће у земљи и иностранству постати део туристичке понуде Ниша и Србије, а већ у Лондону је изазвао велико интересовање иностраних туроператора, кажу у Туристичкој организацији Ниша (ТОН).

У нашем граду иначе постоје бројни клубови који се баве такозваним екстремним спортовима. Они нуде боравке у природи који се разликују од обичних туристичких шетњи и обилазака јер доносе узбуђење и авантуру и, што би се рекло, подижу адреналин - каже Душан Сенћански из агенције „Џаст травел“.

Он појашњава да за све спортове из овог пакета постоје терени и полигони, који су удаљени највише двадесетак километара од града, а највише их је у пределу Сићевачке клисуре и око Нишке Бање. Програм „Ниш екстрим“ су својом смештајном понудом већ подржали приватни хотелијери из Ниша и околине. Пошто није реч о „обичном“ туризму, за учешће у појединим садржајима „Ниш екстрима“ биће потребан здравствени преглед и претходни краћи тренинзи уз помоћ најискуснијих чланова и инструктора клубова за екстремне спортове.

Програм „Ниш екстрим“ љубитељима активног одмора и туризма пружа могућност дружења с члановима Сафари клуба „Ниш„, као и параглајдинг клубова „Албатрос“ и „Грунф“, Планинарско-алпинистичког клуба, Аеро клуба, Стреличарског клуба, Клуба за ролинг и бициклизам „Оксиџен“, Једриличарског клуба „Зоран Радосављевић“, Кајак-кану клуба „Константин Велики“ и других.

http://www.gradnis.net/nis/extremni-sportovi-u-nisu.html


#   Цар Константин Велики   образовање   агенција   Зоран Радосављевић   Сафари клуб   здравствени преглед
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима