Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фудбалери Радничког вратили се из Новог Сада са освојеним бодом

rssBookmark and Share

Нови Сад 21.10.2017. Јужна Србија Инфо

Фудбалери Радничког освојили су бод на тешком гостовању у Новом Саду, пошто су одиграли 1:1 са Војводином у утакмици 14. кола Суперлиге Србије.

Фудбалери Радничког вратили се из Новог Сада са освојеним бодом

Војводина је у првом полувремену у потпуности надиграла Нишлије и просто је невероватно како није успела да постигне погодак.

Најбољу прилику домаћин је имао после само  19 секунди игре. Лопту је по поласку са центра примио Суботић, лако је дошао до 20 метара од гола, шутирао силовито, а савезник Радничког била је статива.

У петом минуту голману Крзнарићу запретио је Којашевић, чији је ударац са 17 метара отишао преко гола, да би три минута касније Војводина створила нову стопостотну шансу. Којашевић је са леве стране послао лопту у казнени простор и лако пронашао Михајловића, којег су дефанзивци Радничког недопустиво оставили самог, а његов ударац са 11 метара сјајно је одбранио голман Крзнарић.

Одбрана нишког клуба деловала је конфузно, домаћи састав је наставио да је притиска, а нова опасност виђена је у 17. минуту. Месаровић је лако прошао по десној страни, ушао шеснаестерац, а лопта је након његовог шута са 14 метара отишла замало поред гола.

Одлични чувар мреже Крзнарић, који је у овом мечу дебитовао за Раднички, истакао се и у 27. минуту, када је укротио „пројектил“ Вукасовића са 25 метара.

Суботић је десет минута касније промешао одбрану нишког тима по левом боку, послао оштру лопту на другу стативу, а Михајловићу је недостајало неколико центиметара да је спроведе у мрежу.

Састав Милана Ђуричића је почео да игра фудбал тек у другом полувремену, а после првог шута у оквир гола имао је и прву прилику на мечу. Павков је у 55. минуту силовито тукао са десетак метара, а сјајном интервенцијом истакао се голман Војводине Роцков.

Домаћи су у 62. минуту извели муњевиту акцију у казненом простору Нишлија, комбиновали су Антић и Суботић, а овај други је из повољне позиције послао лопту преко гола.

Само 60 секунди касније Арсић је умало довео Раднички у вођство. Одлични везиста је у свом стилу страховито тукао из слободног ударца са преко 30 метара, а Роцков је крајњим напором избацио лопту у корнер.

Оно што нису урадили у првом делу игре, фудбалери Војводине су учинили у 70. минуту. Месаровић је са 20 метара од гола проиграо Суботића у шеснаестерцу Радничког, овај је из прве вратио лопту назад до Јованчића, који ју је прецизним ударцем са 18 метара послао у доњи леви угао, иза немоћног Крзнарића, за 1:0.

„Реал са Нишаве“ у тим тренуцима није клонуо, моментално је кренуо по изједначење и до њега стигао после 120 секунди. Судија Срђан Обрадовић досудио је слободан ударац за Нишлије на 17 метара од гола, а овакву шансу спремно је дочекао најбољи стрелац Суперлиге Милан Павков, који је просто закуцао лопту у мрежу и постигао свој девети гол у првенству, за 1:1.

До краја меча су и једни и други имали по једну прилику да освоје сва три бода. Арсићев покушај у 83. минуту зауставио је Роцков, а дроп-кик Михајловића у 86. минуту отишао је тик поред леве стативе.

Раднички сада има 23 бода, а Војводина је сакупила четири више.

Нови Сад, 20. октобра-стадион Карађорђе. Гледалаца: 1.500. Судија: Срђан Обрадовић (Јагодина). Стрелци: 1:0 Јованчић 70.- 1:1 Павков 72. Жути картони: Којашевић (Војводина), Јовановић, Томић, Павков (Раднички). 

ВОЈВОДИНА: Роцков , Лакићевић, Саничанин, Веселиновић , Антић, Јованчић, Вукасовић  (од 75. Аврамовски), Михајловић (од 90. Јовановић), Којашевић , Суботић  (од 82. Нешковић), Месаровић .

РАДНИЧКИ: Крзнарић, Аксентијевић  (од 66. Томић ), Распоповић, Симуновић, Субић, Ковачевић, Арсић, Јовановић, Мркић  (од 79. Саша Стојановић), Славиша Стојановић (од 84. Нома), Павков.


#   Нови Сад   Саша Стојановић   Славиша Стојановић   Милан Павков
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима