Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радничком бод у Лучанима

rssBookmark and Share

18.11.2017. ФК Раднички

У премијерној утакмици 17. кола фудбалске Суперлиге Србије Раднички и Младост поделили су бодове у Лучанима, било је 2:2. Меч је игран у јаком темпу, био је изнад нивоа српског првенства, а на крају и једни и други имају за чим да жале.

Радничком бод у Лучанима

Домаћин је боље ушао у овај дуел и повео је у седмом минуту. Ценаршут у казнени простор Радничког је са десне стране упутио Андрић, а Станковић је у покушају да отклони опасност лоше захватио лопту, која му је прешла преко ноге и у чудној путањи одсела испод саме пречке, иза немоћног голмана Крзнарића, за 1:0.

Овај несрећни тренутак није поколебао Нишлије, које су по примљеном поготку преузеле контролу на средини терена и кратким пасовима почеле да стежу обруч око противничког шеснаестерца.

Арсић је у 19. минуту оборен на 20 метара од гола Младости, а судија Широки досудио је слободан ударац. Била је то идеална ситуација за Сашу Стојановића, који ју је искористио на најбољи могући начин. Маестралним ударцем је пребацио живи зид, а лопта је завршила у самим рашљама, за 1:1.
Низ повреда фудбалера Радничког настављен је и на овом сусрету, па је тако голман Крзнарић у 23. минуту морао да уступи место међу стативама Младену Живковићу, који ће касније израсти у правог хероја Радничког.

Нишки тим је и после изједначења наставио да притиска Лучанце, а за такав приступ награђен је у 33. минуту. Арсић је силовито шутирао са дистанце, лопта се од блока одбила до Павкова, којег је у казненом простору, стартом са обе ноге, срушио Пешић, па је Широки без размишљања показао на белу тачку. Пенал је на савршен начин извео Милан Павков и послао лопту на једну, а Росића на другу страну, за 1:2.

Тренер Младости Нешко Миловановић је након овог једанаестерца искључен због протеста, тако да је наставак утакмице морао да посматра са трибине.
Последњих десет минута првог полувремена протекло је у доминацији домаће екипе и њеном настојању да до великог одмора избрише резултатски минус. Трифуновић је у 35. минуту дриблинзима изломио Петровића по левом боку, ушао у казнени простор, сјајно гађао супротни угао, али је погодио стативу. Три минута касније Андрић је одличном асистенцијом буквално спојио са голом Павловића, чији је ударац из иделане позиције невероватном интервенцијом зауставио резервни голман Радничког Живковић.

Изабраници Милана Ђуричића су у уводних 20 минута другог дела успели да домаће задрже далеко од свог гола, али су се онда превише повукли, оставили пуно простора на средини терена, па су шансе Младости почеле да се ређају као на траци.

Један од најистакнутијих појединаца у редовима Радничког Милош Петровић се повредио у 68. минуту, а његов излазак из игре условио је доста померања у последњој линији Нишлија.

Шатара је 69. минуту послао неугодну „жабицу“ са 25 метара, а Живковић се није дао изненадити, да би голман Радничког 180 секунди касније забележио још једну нестварну одбрану. Пејовић је упутио центаршут у петерац Радничког, најбољи у скоку био је Павловић, који је неометан тукао главом, а када су сви видели лопту у мрежи поново се испречио Младен Живковић.

Ипак, гол Радничког је у тим тренуцима просто висио у ваздуху, а неминовно изједначење стигло је у 75. минуту. Пејовић је послао прави пројектил са 25 метара, Живковић опет био на висини задатка, али је на отпадак натрчао Трифуновић и рутински послао лопту у небрањени део мреже, за 2:2.

Нишки тим се тргао у самом финишу, покушао је у неколико наврата да дође до тријумфа, а најбољу прилику на читавом мечу створио је у 93. минуту. Арсић је послао употребљив центаршут у петерац на Јовановића, који је у скоку надмашио двојицу штопера Младости, захватио лопту главом и погодио пречку.

МЛАДОСТ-РАДНИЧКИ 2:2 (1:2) 

Лучани, 17. новембра. Гледалаца: 300. Судија: Зоран Широки 7. Стрелци: 1:0 Станковић аутогол 7.- 1:1 Саша Стојановић 19.- 1:2 Павков 33. из пенала.- 2:2 Трифуновић 75. Жути картони: Павловић, Пешић, Маринковић, Пејовић (Младост), Саша Стојановић (Раднички).

МЛАДОСТ: Росић, Андрић, Гафуров (од 57. Одита), Милошевић, Павловић, Пејовић, Пешић, Радивојевић (од 89. Радивојевић), Шатара, Трифуновић, Тумбасевић(од 26. Маринковић).

РАДНИЧКИ: Крзнарић (од 23. М. Живковић), Симуновић, Распоповић, Петровић (од 68. Славиша Стојановић), Станковић, Томић, Нома, Арсић, Саша Стојановић, Д. Живковић (од 62. Јовановић), Павков.


#   фудбал   Милош Петровић   Раднички ФК   Саша Стојановић   Славиша Стојановић   Младост ФК Лучани   Милан Павков
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима