Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички без Европе

rssBookmark and Share

Ниш 21.05.2016. Јужна Србија Инфо

Најтежи сценарио имали су фудбалери Радничког пред собом у трци за пласманом у Лигу Европе. Требало је победити актуелног шампиона, на његовом терену, пред преко 40 000 гледалаца.

Спортски журнал
Спортски журнал

Штета је што Раднички своју успешну сезону није успео да крунише пласманом у европска такмичења, али и без обзира на то, треба честитати фудбалерима на борбености, игри коју су приказали током првенства и високом пласману. Треба честитати и тренеру Милану Раставцу и целом стручном штабу на ангажавоњу и постигнутом, јер то је и њихов резултат.

У првом полувремену, теренску иницијативу је имала домаћа екипа и прву прилику за постизање гола су имали у 13. минуту, када је судија Мајо Вујовић, након дуела Радоша Булатовића и Виеире, у казненом простору Радничког, показао на пенал. Са беле тачке је непрецизан био Петковић.

У 39. минуту Катаи је након једне одбијене лопте шутирао оштро али је погодио оквир гола.

У првом полувремену фудбалери Радничког нису створили ни једну шансу за постизање поготка.

Почетак другог полувремена није донео преокрет у игри оба тима. Црвена звезда је нападала, а Раднички је умешно чувао свој гол. Покушао је Виеира главом, након центаршута Цветковића, у 51. минуту, али је голман Радничког Јовановић прелепом парадом одбранио ударац фудбалера Црвене звезде.

Још једном је одлично реаговао голман Нишлија, у наредном нападу, када је после продора Катаиа и шута Плавшића одбранио ударац, а са саме гол линије лопту је у поље избацио Лакић-Пешић.

Уследио је период игре када је Раднички, да је имао мало више среће, могао да овери европску визу. Изблокирани су били шутеви Апостоловића и Мркића, а одличан шут Марјановића је одбранио голман Кахриман.

Шансу је имао Мркић у 73. минуту, али његов бег по десној страни и одличан шут завршио је на стативи Кахримановог гола.

Како то обично у фудбалу бива за неискоришћене шансе следи казна. Најпре је је Орландић у 75. минуту главом постигао погодак, а онда у 82. минуту Катаи поставио коначан резултат.

Честитке Црвеној звезди на освојеној титули, а нашим фудбалери на високом пласману.
Нова фудбалска 2016/17 почиње 24. јула.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ НИШ 2:0 (0:0)

СТАДИОН Рајко Митић.
СУДИЈЕ: Мајо ВУЈОВИЋ, Дејан ПЕТРОВИЋ, Матија ОЛАЈОШ НАЂ.
ОПОМЕНУТИ ИГРАЧИ: Орландић (Црвена звезда),Радош Булатовић, Марјановић, Ђуричковић, Александар М. Јовановић (Раднички Ниш)
СТРЕЛЦИ: Орландић у 75′ и Катаи у 82′ (Црвена звезда)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Дамир КАХРИМАН, Марко ПЕТКОВИЋ (од 42′ Марко ЦВЕТКОВИЋ), Зоран РЕНДУЛИЋ (од 51′ Срђан ПЛАВШИЋ), Александар ЛУКОВИЋ, Луис ИБАЊЕЗ, Дамиен ЛЕ ТАЛЕК, Мичел ДОНАЛД, Александар КАТАИ, Марко ГРУЈИЋ, Славољуб СРНИЋ, Хуго ВИЕИРА (од 67′ Петар ОРЛАНДИЋ).

РАДНИЧКИ НИШ: Александар С. ЈОВАНОВИЋ, Милош ПЕТРОВИЋ, Радош БУЛАТОВИЋ, Немања ЛАКИЋ-ПЕШИЋ, Дарко БУЛАТОВИЋ, Марко ТОМИЋ (од 86′ Петар КРСТИЋ), Саша МАРЈАНОВИЋ, Петар ЂУРИЧКОВИЋ, Андреја АПОСТОЛОВИЋ (од 76′ Миодраг ТОДОРОВИЋ), Марко МРКИЋ, Александар М. ЈОВАНОВИЋ.

radnicki.rs


#   Ниш   Милош Петровић   Дарко Булатовић   Марко Петковић   Петар Ђуричковић   Марко Томић   Немања Лакић-Пешић   Саша Марјановић   Марко Цветковић   Стадион Рајко Митић   Миодраг Тодоровић   Андреја Апостоловић   Црвена Звезда   Мајо Вујовић   Дејан Петровић   Марко Мркић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима