Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: Мркић срушио "бункер"

rssBookmark and Share

26.09.2016. ФК Раднички

Раднички је, у дуелу са својим „јужним“ комшијом из Сурдулице освојио три вредна бода и тако прекинуо мини-кризу резултата у коју су уврштени реми са Напретком и елиминација од БСК-а из Борче у Купу.

Раднички: Мркић срушио "бункер"

Нишлије су у свему надвисиле госте, али и поред велике теренске иницијативе, до победе су дошле сјајном индивидуалном акцијом Марка Мркића, који је у 75. минуту извео прави слалом, нанизао неколицину фудбалера Радника и послао лопту у мрежу, на велику радост нишких љубитеља фудбала.

Раднички је од старта кренуо без пардона. Нишлије су у првих 15 минута извеле два корнера, два пута упутиле директне ударце на гол гостију, који су, у првој трећини полувремена, само једном прешли центар. Ипак, колосалне прилике није било све до 17. минута када је опорављени Саша Стојановић сјајно проиграо Арсића, који је ушао у шеснаестерац, потом „заломио“ Крчамревића, наместио лопту на своју убојиту левицу, али је његов шут Чанчаревић одбранио. Била је то одлична прилика да Раднички дође у вођство.

Нишлије су наставиле да нападају, али згуснута одбрана Сурдуличана успешно је одолевала, а у пар наврата гости су припретили контранападом. Но, ниједном њихови покушаји нису имали префикс „опасних“. Све до финиша полувремена, ни Нишлије нису успевале да стигну до озбиљније шансе, а онда, у три минута, имале су две прилике које се могу назвати стопостотним. У 39. минуту, након изведеног аута, Петровић је центрирао са десне стране, Павков се нашао у шанси, шутирао је са 7-8 метара, али Чанчаревић је поново однео победу. Сјајна интервенција голмана Радника! Три минута касније, у 41. минуту, лепо су искомбиновале Нишлије, Арсић је подигао лопту и утрчао, Павков му главом одиграо дупли пас, а онда је, не чекајући да она падне, Арсић покушао главом да лобује Чанчаревића, али није био прецизан.

mrkaНајзад, у зауставном времену, после другог корнера Радника, севнула је контра Радничког, али Мркић је непрописно заустављен у моменту када су Павков и рсић утрчавали у празан простор, а после изведеног прекида, Павков је спустио лопту до Стојановића, али је његов шут био изблокиран. На полувремену, семафор је показивао 0:0, Раднички је био много бољи ривал, али није успео да валоризује неколико одличних прилика.

Нишлије су наставиле да кидишу и у другом полувремену, али „пуцало“ је, од петарди, само на јужној трибини нишког стадиона. Од 65. минута нишки тим је имао играча више на терену, јер је због два жута картона игру морао да напусти Александар Гојковић. Убрзо је тренер Радничког Милан Раставац левог бека Радивојевић изменио Душаном Живковићем, па је нишки тим у последњих двадесетак минута играо у формацији 3-4-3.

И најзад, Раднички је повео у 75. минуту! Марко Мркић је прихватио лопту на тридесетак метара од гола гостију, одлучно кренуо, нанизао тројицу фудбалера Радника, а онда, у моменту када је Чанчаревић желео да скрати угао, шпицом послао лопту у његов леви доњи угао и лопта се закопрцала у мрежи. Ерупција одушевљења на Чаиру, „мали Мрка“ је завршио у загрљају најватренијих навијача на југу Чаира.

Није се нишки тим задовољио постигнутим, сада је било и мало више простора за игру, јер Сурдуличани више нису имали шта да изгубе, па је у 86. минуту Раднички извео одличну контру, на крају је Радош Булатовић центрирао са десног бока, али лопта није стигла на „оверу“ до Душана Живковића, који је у 90. минуту, такође после контре и додавања Арсића, погодио стативу.

И онда, умало шок на Чаиру. Након прекида и високо убачене лопте, Милош Петровић је у последњем моменту интервенисао испред Игора Мишана, који би, да је први стигао до лопте, имао празну мрежу испред себе. Остало је 1:0, више него заслужена победа Радничког пропраћена скандирањем „кец у Нишу“…

Раставац: Победа која доноси мир…

На конференцији за новинаре, први је говорио тренер Радника Нешко Миловановић:

Ми смо знали како Раднички игра. Искрено, од како је Милан ту, Раднички игра из утакмице у утакмицу све боље. Честитам им на победи, покушали смо да се супротставимо, да сачувамо резултат након што смо остали са играчем мање, али нисмо успели… Кад год бисмо спустили лопту на земљу, направили бисмо пас и долазили у ситуацију да нешто урадимо. Ипак, пред крај смо попустили и изгубили. Честитке Радничком на заслуженој победи…

Реч је потом добио тренер Нишлија Милан Раставац:

Захвалио бих се колеги на честиткама. Видело се у нашој игри да су испуштена победа против Напретка и пораз у Купу оставили трага, играли смо у грчу. Са друге стране, мислим да смо играли добро, да смо константно угрожавали противника, да смо деловали организовано, али створене шансе нисмо успели да искористимо. У другом полувремену смо хтели да будемо и агресивни, али и стрпљиви, значајно су се ствари промениле искључењем њиховог играча и ми смо успели то да искористимо. Захвалио бих се навијачима, који су нам давали подршку током читаве утакмице. И то је то – подржавали су нас и кад нам није ишло, ми смо то осетили и истовремено, то нам је и потврда да смо и до сада нешто урадили. Ова победа нам доноси то да много мирније улазимо у наставак првенства, а то је већ само по себи, веома значајно за искушења која долазе – рекао је шеф струке нишког тима.

РАДНИЧКИ – РАДНИК 1:0 (0:0)

Стадион: Чаир
Гледалаца: 3000.
Судија: Новак Симовић (Ловћенац).
Стрелац: -1:0 Мркић 75.
Жути картони: Станојевић, Арсић, Петровић (Раднички), Адамовић, Вуковић, Радовић, Крчмаревић (Радник).
Црвени картон: Александар Гојковић (Радник) због два жута у 65. минуту.

РАДНИЧКИ: Бајић, Петровић, Булатовић, Игњатовић, Радивојевић (од 70. Душан Живковић), Станојевић, Арсић, Александар Јовановић (од 83. Иванов), Стојановић (од 86. Алекса Јовановић), Мркић, Павков.

РАДНИК: Чанчаревић, Влаховић, Крчмаревић, Адамовић, Радовић (од 66. Стојковић), Павловић, Гојковић, Милинковић, Вуковић, Златановић (од 62. Мишан), Јовановић (од 73. Пејчић).


#   Чаир   фудбал   Милош Петровић   Раднички ФК   Александар Јовановић   Саша Стојановић   Милан Раставац   Радник ФК   Александар Гојковић   Ана Живковић   Марко Мркић
@NisRadnicki @FKRadnik @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима