Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: Зашто не би победио фудбал?

rssBookmark and Share

02.05.2016. Јужна Србија Инфо

Сви путеви воде у Чачак! Реченица која се најчешће чује у Нишу после утакмице са Радником и ремија Војводине на свом терену против Вождовца. Борба за четврто место се отворила, у овом тренутку чини се, са бољом стартном позицијом за “Реал са Нишаве” са, рекло би се, капиталних два бода предности у односу на новосадску “Стару даму”.

Раднички: Зашто не би победио фудбал?

Четири кола до краја сезоне и идентични противници за обе екипе. Да оставимо по страни све калкулације о освајачу Купа и могућих исхода утакмица Радничког и Војводине против Црвене Звезде, Партизана, Чукаричког, битно је да победе или порази буду извојевани на зеленом терену, па ко буде бољи нека се на крају радује.

Ипак, реално је очекивати да ће четврто место на табели одвести освајача те позиције у квалификације за Лигу Европе. Гледано из угла Радничког, а верујемо и из угла новосађана, улог је велики. Не треба посебно помињати значај учешћа у европским такмичењима и шта то значи за било који клуб. Од рејтинга до финансијске добити.

Зато и кажемо да су садашња два бода предности “капитална”.

У Радничком се води брига о сваком детаљу у припреми утакмице у Чачку и општа је неверица да ће овако значајан меч за Нишлије и Новосађане, судити Новосађанин. Не сумњамо у квалитет и знање Маје Вујовића, не доводимо у питање ни његову професионалнсот, али ипак скрећемо пажњу и питамо, зашто је такво делегирање урађено. Знамо како се врши делегирање судија и с правом питамо, зар је морао ту утакмицу да суди суграђанин екипе с којом се боримо за бољу позицију на табели.

Поучени ранијим искуством, са Куп утакмице у Београду и одмах затим првенствене у Нишу против Партизана, утакмице против Новог Пазара, и последње против Војводине у Нишу, о досуђеним казненим ударцима против Радничког и недосуђених за Раднички, искључење капитена екипе у 20. минуту и о овим детаљима ће се водити рачуна.

Раднички ће снимати цео ток сусрета у Чачку. Којим год се резултатом заврши сусрет, али искључиво на зеленом терену стадиона у Чачку, спортски ћемо пружити руку ривалу и честитати једни другима. Уколико на резултат буду утицале са спортом неспојиве чињенице, председник Проф. др Радан Илић је рекао да ће употребити сва правна средства и све институције у земљи и иностранству, у разоткривању тих чињеница.

fkradnickinis.rs


#   фудбал   Раднички ФК   Војводина ФК   Радан Илић   Борац ФК   фудбалски судија
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима