Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички жели трећу победу у низу

rssBookmark and Share

02.12.2017. ФК Раднички

Фудбалери Радничког у недељу од 15 часова гостују екипи Рада, у утакмици 20. кола Суперлиге Србије. Нишлије су претходне седмице савладале Земун и Мачву и тренутно са 30 бодова заузимају седмо место на табели, али имају само два бода мање од четвртопласираног Вождовца.

Раднички жели трећу победу у низу

Предстојећи меч на Бањици су на конференцији за медије најавили шеф стручног штаба Радничког Милан Ђуричић, као и главни протагонисти тријумфа над Мачвом Лазар Арсић и Милан Павков.

Гостовање екипи Рада су многи у нишком клубу означили као пресудно за оцену коначног учинка у овој полусезони, иако до одласка на зимску паузу остају још мечеви са Чукаричким у Нишу и Радником у Сурдулици. Мада се гостује претпоследњем на табели, јасно је свима да Нишлије чека далеко тежи посао, него у победама над Земуном и Малчвом, укупним резултатом 7:1.

-Крај је тешке недеље, желимо да је заокружимо још једном победом, да направимо својеврсни хет-трик. Дочекује нас екипа која ће, сасвим извесно, водити велику борбу за опстанак до последњег кола и која има императив тријумфа у овој утакмици. Е сад, мислим да тај императив иде нама у корист, јер, иако је реч о, по мени, најталентованијој екипи у Србији, сувише су млади за такву врсту притиска и ми би требало да то искористимо. Први пут од како сам дошао смо потуно комплетни, тако да ћу сигурно имати „слатке муке“. Ако ме питате да ли знам тим који ће почети, не знам га, али био бих луд када бих нешто значајно мењао тим који добија, посебно одбрамбену линију, која је била одлична против Мачве. Играће 11 оних који се најбоље слажу и за које верујемо да могу да добију ову утакмицу- истакао је тренер Милан Ђуричић, који је оптимиста по питању учинка Радничког у самој завршници јесењег дела шампионата:

-Ја уживам у раду са овим момцима и имам пуно поверење у њих. На Бањици нас чека добар терен, што је сада већ предност за нас. Онда нам долази Чукарички који је права фајтерска екипа и ми немамо ниједан разлог да не прихватимо ту борбу. На крају, да у Сурдулици крунишемо ову јесен и обезбедимо „зимовање“ на желејној позицији на табели-најављује искусни стручњак.

Рад има само 14 бодова, али је последње две утакмице на домаћем терену решио у своју корист. На другој страни, Раднички на победу у гостима чека још од почетка августа и утакмице у Шапцу против Мачве, а Лазар Арсић верује да је дошло време за три бода на страни.

-Верујем у победу, јер смо стварно у сјајном расположењу, пуни самопоуздања након седам постигнутих голова на претходне две утакмице. Интересују нас само три бода на Бањици. Не могу да кажем да би све друго било неуспех, али свакако нас не би задовољило-поручио је Арсић, троструки асистент у тријумфу над Мачвом минуле среде и стрелац првог гола у победи над Радом од 2:0 у првом делу текућег првенства.

Са сјајним везистом сложио се и други стрелац Суперлиге Србије Милан Павков.

-Атмосфера у тиму је одлична и надам се да ћемо још једном квалитетном партијом доћи до новог тријумфа. Рад је добра екипа коју респектујемо, али наш циљ су три бода и учинићемо све да до њих и дођемо- јасан је Павков.

Дуел између Рада и Радничког судиће Александар Васић из Новог Жедника.


#   фудбал   Раднички ФК   Рад ФК   Милан Павков   шеф стручног штаба   Милан Ђуричић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима