Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спортске наде Врања - унапређење програма спортске активности у школама

rssBookmark and Share

Врање 12.03.2024. Јужна Србија Инфо

У Скупштини града Врања организован је пријем за добитнике награде Спортске наде Града Врања у 2023. години. Присутне је најпре поздравила председница Скупштине града Зорица Јовић.

Фото: Град Врање
Фото: Град Врање

Она је истакла значај најмлађих спортиста као будућности града и изразила понос на њих као представнике својих клубова и града. Након тога, Ненад Ђорђевић, члан Градског већа, говорио је о стратегији развоја спорта у граду и значају здравих стилова живота.

На свечаности је додељено 31 награда у различитим спортским дисциплинама, као и посебне награде за најбољи спортски колектив и промоцију школског спорта. Каратисти Павлу Цветковићу је додељена посебна награда за резултате.

Стратегија Града Врања у области спорта обухвата неколико важних аспеката:

  1. Развој школског и рекреативног спорта: Постављање јаког фокуса на унапређење програма спортске активности у школама и рекреативних центара значајано доприноси стварању здравих стилова живота младих људи и општој популацији.

  2. Подршка спортским клубовима: Град пружа активну подршку спортским клубовима, омогућавајући им ресурсе и услове за развој и напредак у различитим спортским дисциплинама.

  3. Подршка професионалним достигнућима: Подстицање и подршка спортистима на професионалном нивоу омогућава им да постигну врхунске резултате и представљају град на националном и међународном нивоу.

  4. Стварање бољих услова за несметано бављење спортом: Овај аспект обухвата изградњу и унапређење спортске инфраструктуре, као и пружање различитих услуга и програма за спортске активности.

Оваква стратегија има за циљ да подстицне активни стил живота, развије таленте и спортске капацитете у граду, као и да придонесе општем благостању и развоју заједнице.

 


#   Врање   спорт   школе   млади   Ненад Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима