Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање у знаку младости и спорта

rssBookmark and Share

Врање 29.05.2017. Јужна Србија Инфо

На теренима Медицинске и Хемијско- технолошке школе у Врању, јуче су свечано отворене Спортске игре младих. Ненад Ђорђевић, градски већник за омладину и спорт рекао је да ће се данас у Врању такмичити око 1.000 деце у 12 спортских дисциплина.

Врање у знаку младости и спорта

"Сигуран сам да је Врање град на који сви  можемо бити поносни. Свима желим пуно среће у такмичењу и истичем  да је  леп осећај победити, али још лепше је дружити се и стварати пријатељства“, нагласио је Ђорђевић на отварању. ,,Врање учествује на овом такмичењу од  2015. године, а  наш град је већ  два пута био првак државе у Спортским играма младих и најбољи у Србији од 30 градова.  Очекујемо добре резултате и ове године“, додао је Мирослав Спасић, председник Савеза за школски спорт Врање.  Данас ће се екипе и појединци надметати у фудбалу, кошарци, одбојци, рукомету, стоном тенису, шаху и другим спортовима. Победници данашњих игара, настављају такмичење на државном првенству у Београду, на Ади Циганлији, а најбољи затим на  међународном финалу у Сплиту. ,,Спортске игре младих су пројекат међурегионалног карактера, на којем учествују ученици из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.  Из Србије је за протекле три године, учествовало око 100.000. малишана. Ово је највећа манифестација аматерског спорта у Европи, призната од стране међународног Олимпијског комитета“, рекла је Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих. Данашња такмичења  почела су свечаним паљењем пламена игара од стране Софије Стојановић, најмлађе вишеструке победнице  шаховских турнира. Покровитељ овог пројекта је Влада Републике Србије, а подршку је пружио Град Врање и многобројни спонзори.


#   Врање   спорт   млади   Влада Републике Србије   Хемијско-технолошка школа   Град Врање   Спортске игре младих   Ненад Ђорђевић   Ана Јовановић   Ивана Јовановић
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима