Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje u znaku mladosti i sporta

rssBookmark and Share

Vranje 29.05.2017. Južna Srbija Info

Na terenima Medicinske i Hemijsko- tehnološke škole u Vranju, juče su svečano otvorene Sportske igre mladih. Nenad Đorđević, gradski većnik za omladinu i sport rekao je da će se danas u Vranju takmičiti oko 1.000 dece u 12 sportskih disciplina.

Vranje u znaku mladosti i sporta

"Siguran sam da je Vranje grad na koji svi  možemo biti ponosni. Svima želim puno sreće u takmičenju i ističem  da je  lep osećaj pobediti, ali još lepše je družiti se i stvarati prijateljstva“, naglasio je Đorđević na otvaranju. ,,Vranje učestvuje na ovom takmičenju od  2015. godine, a  naš grad je već  dva puta bio prvak države u Sportskim igrama mladih i najbolji u Srbiji od 30 gradova.  Očekujemo dobre rezultate i ove godine“, dodao je Miroslav Spasić, predsednik Saveza za školski sport Vranje.  Danas će se ekipe i pojedinci nadmetati u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, stonom tenisu, šahu i drugim sportovima. Pobednici današnjih igara, nastavljaju takmičenje na državnom prvenstvu u Beogradu, na Adi Ciganliji, a najbolji zatim na  međunarodnom finalu u Splitu. ,,Sportske igre mladih su projekat međuregionalnog karaktera, na kojem učestvuju učenici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.  Iz Srbije je za protekle tri godine, učestvovalo oko 100.000. mališana. Ovo je najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, priznata od strane međunarodnog Olimpijskog komiteta“, rekla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih. Današnja takmičenja  počela su svečanim paljenjem plamena igara od strane Sofije Stojanović, najmlađe višestruke pobednice  šahovskih turnira. Pokrovitelj ovog projekta je Vlada Republike Srbije, a podršku je pružio Grad Vranje i mnogobrojni sponzori.


#   Vranje   sport   mladi   Vlada Republike Srbije   Hemijsko-tehnološka škola   Grad Vranje   Sportske igre mladih   Nenad Đorđević   Ana Jovanović   Ivana Jovanović
@Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima