Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велики успех нишких кошаркаша у колицима у Софији

rssBookmark and Share

Ниш 29.06.2021. Јужна Србија Инфо

Кошаркаши ККК Наисa вратили су се у Ниш са бронзаном медаљом која је освојена на Међународном турниру кошарке у колицима „Софија куп”. У конкуренцији два тима из Бугарске у једног из Црне Горе, освојили су треће место, са једном победом (ККК Парамонт) и два пораза (БКХУ Левски и БКХУ Балкан). Иначе, ККК Наис је на овом турниру остварио прву победу против неке екипе из иностранства.

Велики успех нишких кошаркаша у колицима у Софији

„Наш партнерски клуб БКХУ Левски одлично је организовао турнир. Чињеница да су нам од домаћина обезбеђена два ноћења учинили су да практично овај турнир буде круна сезоне, награда за наше играче и стручни штаб. Ово је најдужи боравак нашег клуба у неком другом месту, а то јача тимски дух. Иако уморни, видео сам реакцију мојих играча у нашој последњој утакмици турнира и победили смо”, рекао је тренер, проф. Миљан Хаџовић. 

Играчима је пријао викенд у Софији на крају сезоне. Наставак сарадње са клубовима из бугарске престонице била је прилика за ново искуство на терену.
„Релаксирани смо дошли на овај турнир, без резултатског императива, али да стекнемо драгоцено искуство за будућност, за наредну сезону. Бугарски тимови БКХУ Левски и БКХУ Балкан имају дужу историју од нас, па самим тим и бољу организацију, квалитетнија спортска колица, више играча, па чак и навијаче. Сарађујемо са њима скоро две године и надамо се наставку успешне сарадње са нашим партнерима из бугарске престонице”, рекао је капитен Братислав Костић. 

Управа ККК Наиса задовољна је досадашњим развоје клуба, а посебно у доба covid-19 пандемије када су се суочавали са пуно изазова. Посебно се осврћу на третман који имају од стране представника ОШ Иво Андрић 

„Сезона је била изазовна због пандемије, али уз пуно борбе остварили смо добре спортске резултате. Завршили смо учешће у Првој лиги Србије, највероватније на трећем месту (првенство није завршено), имали смо победу више него у прошлој сезони. Одиграли смо пуно утакмица и подигли своју игру. У свој систем смо увели још два играча које су особе са инвалидитетом, набавили смо опрему за тренинг и транспорт колица, постали видљивији у јавности, наставили добру сарадњу са локалном самоуправом, као и са представницима ОШ Иво Андрић у чијој сали тренирамо – и њима посвећујемо ову медаљу из Софије”, казао је председник Нишлија, проф. др Марко Александровић.  

 


#   Ниш   кошарка   Софија (Бугарска)   ККК Наис   Клуб кошаркаша у колицима НАИС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима