Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш, град великих потенцијала - култура, туризам, гастрономија,...

rssBookmark and Share

Ниш 08.04.2024. Јужна Србија Инфо

У периоду од 28. до 30. марта, Ниш је био домаћин занимљивог догађаја под називом "Try before you buy", који је организовала Туристичка организација Ниш у сарадњи са Toleranca marketing-ом из Љубљане. Ова манифестација представља комбинацију упознавања дестинације и B2B састанака и већ 16 година окупља најзначајније представнике MICE индустрије из Европе.

Ниш, град великих потенцијала - култура, туризам, гастрономија,...

Идеја "Try before you buy" концепта настала је 2023. године у оквиру Conventa-е, једног од најпознатијих конгресних и сајмова у Европи. Прва реализација овог догађаја десила се у Будимпешти, док је други догађај организован у Граду Нишу.

Током три дана трајања овог догађаја, представници MICE индустрије из различитих европских земаља, укључујући Словенију, Турску, Румунију, Немачку, Грчку и Аустрију, посетили су Ниш и имали прилику да се упознају са најбољим што ова дестинација има да понуди. Представљене су тематске програме и туре - културне, гастрономске и авантуристичке, а један дан је био посвећен B2B састанцима између представника европских агенција и туристичке привреде Града Ниша.

Овај концепт догађаја представља актуелан тренд у Европи и широм света, а главни циљ је да се промовише Град Ниш као одлична дестинација за организацију догађаја и популарних мотивационих путовања. Захваљујемо се организаторима Conventa-е на избору Ниша за домаћина овако значајног догађаја и свим партнерима који су допринели успешности ове манифестације.

 

 

 


#   Ниш   култура   Сићево   историја   Туристичка организација Ниш   Медијана налазиште   гастро туризам
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима