Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почео Међународни сјам туризма у Нишу, земља партнер Северна Македонија

rssBookmark and Share

Ниш 30.03.2023. Јужна Србија Инфо

Међународни сајам туризма, 24. по реду отворен је у Хали Чаир. Отворени Балкан пружа нам прилику да остваримо још боље резултате кроз сарадњу туристичке привреде региона, рекла је на отварању Драгана Божић, директорка Туристичке организације Ниш. Партнер овогодишњег Сајма је Северна Македонија

Почео Међународни сјам туризма у Нишу, земља партнер Северна Македонија

“Прошле године Ниш је имао рекордан број туриста, а 2023. очекујемо још боље резултате јер смо већ у јануару забележили посету од 10 хиљада посетилаца, поручила је Адријана Анастасов, градска већница за културу и туризам. Ово је година када обележавамо три века нишке Тврђаве, после 10 година отворили смо археолошко налазиште Медијана, а иницијатива 

Представиће се око 150 туристичких организација и агенција. За посетиоце сајма организују се и посете нишким туристичким атракацијама, међу којима су Археолошко налазиште Медијана и Церјанска пећина, као и наградне игре.

Државни секретар Министарства туризма и омладине Урош Кандић поздравио је окупљене туристичке раднике и нагласио да је у Србији у прва 3 месеца за 16 одсто надмашена рекордна прошлогодишња туристичка посета у односу на исти период прошле године, више од 30 одсто је повећан број ноћења, 50 одсто раст страних гостију за колико је повећан и девизни прилив од туризма. Љупче Аневски директор Агенције за промоцију и подршку туризма Републике Северне Македоније која је и партнер сајма, рекао је да ако заједно радимо можемо да остваримо боље резултате него пре пандемије, а шанса региона је у етно-гастрономском и културном туризму. 

Организатор сајма је Туристичка организација Ниш, под покровитељством Града Ниша. Радно време сајма је од 10 до 19 часова, улаз је слободан.


#   Ниш   Церјанска пећина   Туристичка организација Ниш   Сајам туризма   Македонија   Драгана Божић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима