Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кутак за спелеологе: Ускоро завршетак "Центра за посетиоце" Церјанске пећине

rssBookmark and Share

Ниш 13.12.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Ако временски услови дозволе, Визиторски центр Церјанске пећине биће готов до краја године, речено је данас приликом обиласка, првих људи града Ниша, на челу са градоначелником Дарком Булатовићем и директором Туристичке ораганизације Ниша, Урошем Парлићем.

Фото: Њ.П. Јужна Србија Инфо
Фото: Њ.П. Јужна Србија Инфо

Спелеолози, љубитељи адреналинског спорта, туристи, сви заинтересовани посетиоци и љубитељи природних лепота, имаће прилику да од наредне године користе Визиторски центар код "Церјанске пећине".

Изградња Центра за посетиоце, површине 250 метара квадратних заједнички је пројекат Туристичке организације Ниш, Града Софије и удружења "Love and Light" из Монтане у суседној Бугарској, све у оквиру "Interrerg" ИПА програма, прекограничне сарадње Србије и Бугарске.

Пројекат има за циљ коришћење и промовисање "зеленог туризма", образовно-научног и историјског наслеђа.

"Церјанска пећина" природно благо, на само 15-так километра од центра Ниша, након завршетка Центра за посетиоце и кратке деонице пута, биће у потпуности доступна за посетиоце.

"Центар обухвата гардеробу за пресвлачење са санитарним чвором, изложбени простор са продајом сувенира, кафић, као и просторије Управе, која је тренутно под ингеренцијом Дирекције за изградњу", изјавио је Парлић.

Коментара: 0


#   Ниш   Јужна Србија Инфо   Дарко Булатовић   ИПА   Урош Парлић   Церјанска пећина   Визиторски центар
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима