Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Александар Вулин: Српско-руски хуманитарни центар оправдао сврху

rssBookmark and Share

01.05.2022. Бета, Политика

Министар Вулин се још једном захвалио Руској Федерацији на принципијелном ставу по питању суверенитета и интегритета Републике Србије

Александар Вулин: Српско-руски хуманитарни центар оправдао сврху

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин је данас оценио да је Српско-руски хуманитарни центар у Нишу:„својим племенитим радом и деловањем... оправдао сврху свог постојања”, иако је тај „јединствени центар на Балкану много пута нападан, иако су многи постојање овог хуманитарног центра хтели да злоупотребе и искористе у политичкој борби против Србије и Русије”.

Поводом деценије постојања и рада Српско-руског хуманитарног центра Вулин је, како је саопштило његово министарство, у видео-разговру с вршиоцем дужности министра Русије за цивилну заштиту, Александром Чупријаном, подсетио да је тај центар „свој пун смисао постојања управо показао када је Србији и српском народу било најтеже: и 2014. године за време катастрофалних поплава, али и за време пандемије корона вируса”, преноси Бета.

„Србија дубоко цени сваку помоћ и подршку” коју је током ванредних ситуација добила од руског Министарства, рекао је Вулин и, како је саопштено, „изразио захвалност Руској Федерацији и Министарству... на помоћи у унапређењу капацитета Србије кроз донације опреме и обучавање ватрогасно-спасилачких јединица”.

Чупријан је најавио да ће његово министарство „наставити да развија и унапређује Српско-руско хуманитарни центар”, а „Руска Федерација ће, као и до сада, увек бити спремна да пружи помоћ и подршку Србији у случају ванредних ситуација”, пише у саопштењу.

Пренето је и да је Вулин „још једном се захвалио Руској Федерацији на принципијелном ставу по питању суверенитета и интегритета Републике Србије” и Чупријану и свим припадницима његовог министарства „упутио изразе саосећања и подршке поводом Дана сећања на службенике Министарства који су погинули на дужности”.


#   Александар Вулин   РСХЦ Руски хуманитарни центар   Александар Чупријан
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима