Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бахати возачи често упадају у дворишта

rssBookmark and Share

Куршумлија 30.10.2010. Извор: Блиц

Станари Карађорђеве улице у Лесковцу већ дуже време живе у страху јер им аутомобили често улећу у дворишта. У тој улици се налази и Основна школа “Вожд Карађорђе”, па су станари, због бахатих возача, забринути и за безбедност деце. Они су од градских власти петицијом затражили да се на коловозу поставе саобраћајне препреке, такозвани лежећи полицајци.

Бахати возачи често упадају у дворишта


Лесковац - Станари забринути за безбедност: Карађорђева улица

Само у последњих месец дана несавесни возачи су при великој брзини поломили три ограде у тој улици, па мештани живе у страху да им неки аутомобил не улети и у куће. Петиција је предата надлежној месној заједници и прослеђена даље, али пут за добијање саобраћајне препреке је дуг и неизвестан.

- Ова сутиација је неподношљива јер сви живимо у страху од упада аутомобила. Мени и двојици комшија преко пута су возачи аутомобила поломили ограде, а штету нам нико није надокнадио. Но то и није тако велики проблем у поређењу са даноноћном стрепњом. Није реч о пијаним возачима, него о онима који возе великом брзином. Када је срушена моја ограда, од праска се тресла цела кућа, а деца из улице су вриштала - прича Срба Матић, станар Карађорђеве улице.

Ова улица дугачка је преко 800 метара и на њој нема ниједног саобраћајног знака о ограничењу брзине. Саобраћајни удеси се највише дешавају на потезу од скретања из Улице Видоја Смилевског, до оштре кривине од скоро 90 степени која води у насеље “Славка Златановића”. Дејан Младеновић каже да је баш та кривина узрок невоља станара ове фреквентне улице.

- Из правца “Славка Златановића” се вози лудачки, па при наглом скретању возачи изгубе контролу и руше ограде. Несрећа би било знатно више да нема високих ивичњака на тротоарима - објашњава Младеновић, који је прошле године спасавао две девојке из преврнутог “опел кадета”, који се одбио од ивичњака.

Због брзе вожње и недостатка тротоара, родитељи су приморани да за руку воде децу у школу иако им је она удаљена свега пар стотина метара.

- У подне напустим посао да бих превела децу преко улице. Бојим се несавесних возача и њихове луде вожње кроз Карађорђеву улицу - жали се мајка двоје основаца, Јасмина Марјановић.

Томислав Стефановић, секретар МЗ “Ветерница”, каже да је петицију станара предао Дирекцији за урбанизам и изградњу, и да је поред захтева за лежеће полицајце затражио и постављање вертикалне и хоризонталне сигнализације у улицама око школе.

Директор Дирекције Новица Стојановић истиче, међутим, да је захтев требало да се достави Управи за урбанизам и комунално-стамбене послове где ће надлежни проценити неопходност постављања препреке. У Саобраћајној полицији кажу да се препреке на коловозу постављају у школским зонама и да их у Лесковцу има само на седам до осам места.

- Не знам у чему је проблем са тим препрекама и са постављањем сигнализације којом се ограничава брзина. Вероватно град нема новца - кажу у Саобраћајној полицији.

Коментара: 0


#   Куршумлија   пожар   улице   возачи   Дејан Младеновић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима