Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Баварска: Ми њима Премијера, они нама назад азиланте!?

Bookmark and Share

28.07.2015. Ало, Јужна Србија Инфо

Данас су специјалним чартер летом из Минхена депортована 42 азиланта.
У саопштењу покрајинског Министарства унутрашњих послова наводи се и да је од фебруара Баварска на тај начин назад, у земље порекла, послала на Балкан 1.210 особа

Баварска: Ми њима Премијера, они нама назад азиланте!?

"Ми користимо сваку прилику да људима из земаља западног Балкана јасно ставимо до знања да оно што тамо имају бесмислено не расипају на кријумчаре (људи), пошто они код нас скоро да немају ни једну једину шансу да добију статус азиланта", рекао је покрајински министар унутрашњих послова Јоахим Херман.

Он каже да сада не треба попустити, већ повећати притисак.

"Ми важеће право не можемо једноставно игнорисати.То би био потпуно погрешан сигнал, упућен нашем народу који је спреман да помогне", рекао је Херман и поздравио најављену спремност шефа владе Баден-Виртемберга Винфрида Кречмана за један оштрији курс према онима из земаља западног Балкана који злоупотребљавају право на азил у Немачкој.

У Немачкој се множе гласови оних који траже да се и Албанија, Косово и Црна Гора прогласе земаљама сигурног порекла, чиме се драстично смањује могућност за добијање азила.

Савезна служба за миграције и избеглице, суочена са огромним приливом азиланата, изјаснила се данас такође за то и свој предлог објаснила на примеру Србије, Македоније и Босне, које већ имају статус сигурне земље.

Из Србије, Македоније и Босне је број азиланата у првој половини ове у поредјењу са истим периодом прошле године повећан са 23 одсто, а из Албаније, Црне Горе и Косова за 515 одсто, преносе медији објашњење ове службе.

И већина Немаца има исто мишљење.

Када је реч о земљама сигурног порекла, каква је Србија, то значи да су захтеви за азил њених градана у принципу неосновани, али се појединачно могу потврдити.

Такав, статус потврђује да у тим балканским земљама нема ни политичког муцења, ни прогона, ни злостављања политичких неистомиљеника, па тиме ни основних разлога за подношење захтева за азил.

 


#   Србија   Немачка   азиланти   Црна Гора   Минхен
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима