Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bavarska: Mi njima Premijera, oni nama nazad azilante!?

Bookmark and Share

28.07.2015. Alo, Južna Srbija Info

Danas su specijalnim čarter letom iz Minhena deportovana 42 azilanta.
U saopštenju pokrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se i da je od februara Bavarska na taj način nazad, u zemlje porekla, poslala na Balkan 1.210 osoba

Bavarska: Mi njima Premijera, oni nama nazad azilante!?

"Mi koristimo svaku priliku da ljudima iz zemalja zapadnog Balkana jasno stavimo do znanja da ono što tamo imaju besmisleno ne rasipaju na krijumčare (ljudi), pošto oni kod nas skoro da nemaju ni jednu jedinu šansu da dobiju status azilanta", rekao je pokrajinski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman.

On kaže da sada ne treba popustiti, već povećati pritisak.

"Mi važeće pravo ne možemo jednostavno ignorisati.To bi bio potpuno pogrešan signal, upućen našem narodu koji je spreman da pomogne", rekao je Herman i pozdravio najavljenu spremnost šefa vlade Baden-Virtemberga Vinfrida Krečmana za jedan oštriji kurs prema onima iz zemalja zapadnog Balkana koji zloupotrebljavaju pravo na azil u Nemačkoj.

U Nemačkoj se množe glasovi onih koji traže da se i Albanija, Kosovo i Crna Gora proglase zemaljama sigurnog porekla, čime se drastično smanjuje mogućnost za dobijanje azila.

Savezna služba za migracije i izbeglice, suočena sa ogromnim prilivom azilanata, izjasnila se danas takođe za to i svoj predlog objasnila na primeru Srbije, Makedonije i Bosne, koje već imaju status sigurne zemlje.

Iz Srbije, Makedonije i Bosne je broj azilanata u prvoj polovini ove u poredjenju sa istim periodom prošle godine povećan sa 23 odsto, a iz Albanije, Crne Gore i Kosova za 515 odsto, prenose mediji objašnjenje ove službe.

I većina Nemaca ima isto mišljenje.

Kada je reč o zemljama sigurnog porekla, kakva je Srbija, to znači da su zahtevi za azil njenih gradana u principu neosnovani, ali se pojedinačno mogu potvrditi.

Takav, status potvrđuje da u tim balkanskim zemljama nema ni političkog mucenja, ni progona, ni zlostavljanja političkih neistomiljenika, pa time ni osnovnih razloga za podnošenje zahteva za azil.

 


#   Srbija   Nemačka   azilanti   Crna Gora   Minhen
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima