Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Без путарине само са нишким таблицама на обилазници: Шта са онима који раде, а не живе у Нишу?

rssBookmark and Share

Ниш 17.10.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Град Ниш и ЈП ""Путеви Србије" постигли су договор, на основу којег ће сви грађани "који то желе", након почетка рада наплатних рампи, добити специјалне Градске картице за вожњу прстеном око Ниша без накнаде. Да ли се овакавом одлуком водило рачуна о свим категоријама, показаће време...

Без путарине само са нишким таблицама на обилазници: Шта са онима који раде, а не живе у Нишу?

Услов је да имају пребивалиште на територији Града Ниша.  

Остаје нерешено питање, шта је са онима који возе аутомобиле са регистарским таблицама других градова, првенствено Београда, представницима великих компанија као што је НИС или.., републичких орагана, инспектори, и да ли су том одлуком дискриминисани они који такође раде у Нишу, а живе у Мерошини, Сврљигу, за које постоји алтернативни правац, али ту их очекује, или лош пут (Мраморско брдо) или велика саобраћајна гужва у Књажевачкој улици?!

"Једини услов је да имају пребивалиште на територији Града Ниша'', рекао је, на конференцији за новинаре у Градској кући, Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, појаснивши да су разговори са Путевима Србије о томе вођени претходних неколико месеци, како би се заштитили интереси грађана Ниша, којима је коришћење прстена око града од велике важности.

''Сви који то желе, а имају пребивалиште на територији Града Ниша, моћи ће потпуно бесплатно да аплицирају за добијање Градске карте која ће им омогућити неограничени број излазака или улазака на аутопут на једној од четири наплатне рампе које ће у наредних неколико недеља почети да функционишу на Малчанској и Матејевачкој петљи, као и на излазима на аутопут код Комрена (Ниш Север) и КП Дома (Ниш Југ), без накнаде'', рекао је градоначелник.

Све што је потребно за аплицирање јесте да грађани Путевима Србије доставе фотокопију личне карте, једну фотографију и фотокопију саобраћајне дозволе, и на кућну адресу ће им у најкраћем могућем року стићи специјална Градска карта за коришћење аутопута без накнаде, рекао је градоначелник Булатовић.

Да подсетимо, завршетком изградње јужног и источног крака Коридора 10 ка македонској, односно бугарској граници, створени су услови за склањање чеоних наплатних рампи код мотела Наис и Дољевца.

Наплатна рампа код "Наиса", како је рекао градоначелник, има 11 пропусних капија, а на четири излаза, односно улаза, око Ниша биће их укупно 16, па се очекује да и њихова пропусна моћ буде већа, што ће резултирати бржим одвијањем саобраћаја и смањењем гужви, посебно у летњим месецима, када је и интензитет саобраћаја на аутопуту највећи.

Протокол са ЈП Путеви Србије о овом питању је већ потписан, а процедура налаже да на наредној седници сагласност на овај документ дају и одборници Скупштине града Ниша.

На који ће начин ће Град Ниш регулисти путарину гостима фестивала, Филмски сусрети, Музички едикт, Хорске Свеланости, Нишвил, Ликовна колонија и...  а који притом изразе жељу да посете Сићево и бројна излетишта, нико за сада нема одговор. . 


#   Ниш   Путеви Србије   путарина   Дарко Булатовић   Филмски сусрети   наплатна рампа
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима